Ljuti Clippersi razbili Dončića i društvo, Denver smanjio zaostatak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.08.20. | 08:26

Sinoć su odigrane dvije utakmice prvog kruga Zapadne konferencije NBA lige.

Noćas su odigrane dvije utakmice u sklopu NBA doigravanja u Orlandu.

Denver Nuggetsi su svladali Utah Jazz sa 117:107 i tako smanjili zaostatak u seriji na 3:2. Tako ovaj dvoboj dobija dodatnu, očekivani dozu neizvjesnosti.

Jamal Murray, koji je možda najbolji pojedinac Denvera u ovoj seriji, pružio je još jednu fantastičnu partiju s 42 poena uz šut iz igre 17/26. Nikola Jokić je također bio veoma produktivan zabivši 31 uz 12/19 iz igre, dok je probuđeni rookie Michael Porter Jr. s klupe dodao 15.

Donovan Mitchell kod Jazza je i ovaj put bio najefikasniji s 30 koševa, a imao je izdanšnu pomoć suigrača. Čak šestorica na rosteru išla su u dvoznamenkasti broj poena, no to nije bilo dovoljno ovog puta i za dva dana gledat ćemo još jednu eliminacijsku utakmicu u ovoj seriji.

Los Angeles Clippersi su, nakon što ih je fantastični Luka Dončić ranio tricom sa zvukom sirene za pobjedu u četvrtoj utakmici, uvjerljivo slavili nad Dallas Mavericksima rezultatom 154:111 i poveli s 3:2 u seriji.

Igrač koji je posljednjih dana pomalo i predmet ismijavanja, Paul George, začepio je usta kritičarima i ubacio 35 poena uz 12/18 iz igre što uključuje 4/8 za tri poena. Očekivano, uz njega je najbolji bio Kawhi Leonard koji je stavio 32, uz isto tako veliku efikasnost s 12/19 šutem. Ivica Zubac postigao je devet poena uz sedam skokova te po dvije asistencije i blokade.

Luka Dončić bio ‘’žrtvom’’ svog obrambenog potencijala Clippersa i utakmicu je završio sa, za njega skromnija 22 koša uz problematičan šut 6/17 i pet izgubljenih lopti. Imao je donekle pomoć od Tima Hardawaya Jr.-a s 19 i Treya Burkea s 15 poena, no bez Kristapsa Porzingisa teško je dobiti seriju protiv vjerojatno igrački najdublje momčadi lige.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Dallas MavericksLos Angeles ClippersDenver NuggetsUtah JazzNBA restartNBA doigravanjeNBA

Ostale Vijesti