Chris Nicoll/USA TODAY Sports
Chris Nicoll/USA TODAY Sports

Fenomenalni Bogdanović prekinuo GSW-ov niz od devet pobjeda, Sabonis sjajan u debiju za Kingse (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 10.02.22. | 08:43

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije bio je najefikasniji od svih Jazzera protiv Curryja i ostatka društva.

Sinoć smo na NBA parketima imali prilike uživati u šest atraktivnih ogleda. Lakersi su kao favoriti stigli u Moda Centar, ali je na kraju domaćin slavio rezultatom 107:105. Trail Blazerse nije pokolebao trejd C.J.McColluma, Lillardovog partnera u zločinu, a domaći sastav je bez svojeg godinama udarnog dvojca slavio protiv Lakersa iako su na ulazu u posljednju četvrtinu bili u minusu.

LeBron James i Anthony Davis su odigrali – korektno. Preciznije, King je bio na razini, imao je 30 poena, 7 skokova i 7 asistencija, dok je Davis malo podbacio te utakmicu završio ispod svog prosjeka sa 17 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Nije bilo C.J.-a, nije bilo Damea, ali Portland je slavio. Trenutno najbolji Simons u NBA ligi, Anfernee, utakmicu je zaključio s 29 poena i 5 asistencija, a odličan je bio i Jusuf Nurkić koji je dogurao do 19 poena, 12 skokova i 3 asistencije.

Bio je to sudar 'ranjenih'. Domaćinu su nedostajali Lillard, Johnson, Nickeil Alexander-Walker, Nassir Little, Tomaš Satoransky i Didi Louzada, dok su za ovaj ogled gostima nedostajali Carmelo Anthony, Kendrick Nunn, Mason Jones i Sekou Doumbouya. Westbrook, Jordan, Howard i Bazemore nisu igrali zbog odluke trenera.

Što se tiče ogleda u Vivint Areni u Salt Lake Cityju, Utah Jazz je stigla do novog slavlja. Pao je Golden State, prekinut je njihov niz od devet pobjeda, a prvo ime utakmice bio je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Babo Baretta je pucao od samopouzdanja. Imao je najviše šuteva od svih igrača Jazza, ukupno je skupio 23 poena (šut iz igre 7/16), a tome valja nadodati i 6 skokova. Trica mu je bila na respektabilnih 3/7 (43.8%). Od njegovih suigrača najbolji je bio Mitchell s 14 poena, 10 skokova i 8 asistencija, dok je odličan bio Hassan Whiteside s 9 poena, 17 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i čak 7 blokada.


Kod gostiju su svi odigrali utakmice ispod prosjeka. Curry je ostao na 16 poena, Wiggins na 13, dok je Thompson tražio i dobio poštedu. Poole je zaključio susret s 18 poena, 3 skoka i 3 asistecnije, a to najbolje oslikava kako su Warriorsi sinoć bili šuterski neraspoloženi. Iako, trice su gađali pristojnih 37.2%, ali su zato presudni bili skokovi i asistencije koji su bili uvjerljivo u korist domaćina (52-35 skokovi, 26-17 asistencije)

Odličnu utakmicu u dresu novog kluba odigrao je Domantas Sabonis koji je u pobjedi Sacramento Kingsa protiv Minnesota Timberwolves ugradio 22 poena, 14 skokova, 5 asistencija i 1 ukradenu loptu uz šut iz igre 10/19. Osim njega, od bivših Pacersa se u početnoj petroci našao Justin Holiday koji je očito bio jako nervozan te na kraju skupio tek 6 poena uz šut iz igre 2/11, dok je Lamb startao na klupi i odigrao veoma korektnu utakmicu s 14 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Najbolji pojedinci bili su Barnes s 30 poena i Fox s tri manje, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se položiti momčad kad se od ozljeda oporave Terence Davis, Maurice Harkless i Marvin Bagley III.

Kod gostiju su tri glavne zvijezde odigrale na razini, Russell je imao 29, Edwards 26, a Towns 21 poen, ali su zato ostali podbacili. Uostalom, klupa je doprinijela s tek 22 poena, a teško se onda utakmice mogu pobijediti.

NBA, 10. veljače

Cleveland – SA Spurs 105:92

Charlotte – Chicago 109:121

OKC – Toronto 98:117

Portland – LA Lakers 107:105

Sacramento – Minnesota 132:119

Utah Jazz – GSW 111:85


Tagovi

NBADomantas SabonisBojan BogdanovićUtah JazzSacramento Kings

Ostale Vijesti