Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Durantov ostanak u Netsima znači novu sezonu patnje za LeBrona i Lakerse

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.08.22. | 18:48

Sastav iz LA-a bio je glavni favorit za dovođenje Irivnga, a koji će sada vrlo vjerojatno ostati s Durantom u Brooklynu

Izvrtjela se najzanimljivija NBA priča ovog ljeta, napravila puni krug i opet se našla na početku – Kevin Durant će i dalje biti član Netsa. Zgodan podsjetnik na cijelu ovoljetnu sapunicu u Brooklynu odaslao je najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski, tvitvnuši kako se stvar s KD-jem i Netsima odigrala na sličan način kao i ona izmeađu Kobeja Bryanta i Lakersa 2007.

Tada je, naime, Bryant zatražio trejd iz LA-a sa željom da ga se pošalje u Chicago. Bryant je tada bio na vrhuncu moći, bio je najbolji strijelac lige u sezonama 2005./06. i 2006./07., ali nakon svađe i odlaska Shaquillea O'Nealea 2004. uspjeh Lakersa je živio i umirao s Bryantom.

A kada mu klub nije uspijevao osigurati dovoljno vatrene moći za napad na titulu, Kobe je Upravi poslao listu željenih destinacija s Bullsima kao idealnom destinacijom.

Čak je i prosjedio određen broj treninga u listopadu te godine, no na koncu mu se želja nije ostvarila. Navodno je cijela stvar sa Chicagom propala oko uključenja Luola Denga u posao i Bryant je ostao Laker. Zaigrao je u tekućoj sezoni, da bi Lakersi u veljači iduće godine odradili trejd kojim je Pau Gasol stigao u LA, a ostatak je povijest. Dva naslova, 2009. i 2010. za Lakerse te jedna MVP titula osnovnog dijela sezone (2008.) i dva MVP naslova Finala 2009. i 2010. za Kobeja.

Teško će Durant ponoviti ovakve uspjehe, no njegov ostanak nije pokrenuo lavinu u NBA ligi, a jedni od većih gubitnika su u cijeloj priči upravo Lakersi.

S obzirom da Durant ostaje na bruklinškoj adresi to znači i da će Kyrie Irivng vrlo vjerojatno htjeti u novi pokušaj osvajanja prstena s KD-jem, a za dovođenje ekscentričnog playmkera su prvi favoriti bili žuto-ljubičasti.

Lakersi bi u Brooklyn poslali Russella Westbrooka i, prema zadnjoj informaciji, dosta pickova čime bi sve karte bacili na trio Irving – Lebron JamesAnthony Davis uz obaveznu napomenu: win-now.

Ovako je Brooklyn zadržao svoje glavne vedete, a Lakersi… Pa, ostat će oni disfunkcionalni Lakersi iz protekle sezone, u kojima baš ništa nije štimalo. Stoga ako se rola Russella Westbrooka znatno ne promijeni, a novi trener Darvin Ham ne uspije svježom perspektivom galvanizirati momčad, za navijače legendarne franšize slijedi još jedna patnjom i očajom ispunjena sezona. Koja, eto, prošle godine nije bila dovoljna niti za doigravanje.

Dovođenje Irvinga bio je možda i posljednji voz za Lakerse da postanu ozbiljni napadači na veliki naslov. Protekle sezone su nas uvjerili da Westbrook nije kompatibilan s Davisom i LeBronom, potonji ne postaje mlađi, a Davis nikako da ostane zdrav. Situacija miriši na novi debakl.

Durant je, dakle, svojom odlukom itekako utjecao na družinu iz LA-a. S Irvingom umjesto Westbrooka na jedinici, ta bi momčad znatno drugačije kotirala. Ovako sve ostaje u rukama trenera Hama. Očekuju ga, to je sasvim jasno, brojni sati pred pločom za crtanje.


Tagovi

NBAKevin DurantKyrie IrvingLeBron JamesLos Angeles LakersBrooklyn Nets

Ostale Vijesti