Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Durant se naklonio Jokiću nakon poraza, Tatum 'oživio' u zadnjoj dionici i spasio Boston

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 12.05.23. | 08:39

Suočeni s eliminacijom, Jaylen Brown i osobito Jayson Tatum – nisu puknuli pod pritiskom.

Čuli su kritike, to je sasvim sigurno. Čuli su i komentare kako bi Boston trebao dobro razmisliti hoće li im obojici naredno ljeto ponuditi super-max ugovore kombinirane vrijednosti od preko 600 milijuna dolara za pet godina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Suočeni s eliminacijom, Jaylen Brown i osobito Jayson Tatum, o kojima je riječ – nisu puknuli pod pritiskom. Prvi je zabio ukupno 17 poena, dok je drugi „oživio“ u posljednjoj četvrtini zabivši 16 poena (od ukupno 19), i Celticsi su izborili sedmu utakmicu protiv Philadephije, pobjedom 95-86.

„U ovakvim trenucima želite pobijediti više od ičega. Želite igrati dobro. Pa kada vam šutevi ne ulaze, kada situacija ne ide u vašu korist, želite to još i više. Pokušavao sam ostati prisutan, pokušavao sam ostati u trenutku i raditi druge stvari. I na svakom time outu, suigrači su mi govorili da će mi ući sljedeći šut. Rekli su mi da nastavim hvatati skokove, dijeliti asistencije, lijepiti blokade i generalno utjecati na igru i da će poeni doći. To mi je dosta pomoglo. To i vjera da će konačno početi ulaziti“, istaknuo je Tatum koji je imao vjerojatno najgori ulazak u utakmicu u svojoj karijeri. Naime, kroz prve tri četvrtine pogodio je tek jedan do 13 šuteva iz igre.

Onda se upalio točno na vrijeme za Boston. Vezao je u posljednjoj četvrtini tri trice kojima su Celticsi odmaglili na značajnu prednost, a ukupno je u posljednjih deset minuta pogodio četiri od pet trica, dok je s linije penala gađao 4/4. Samostalno je zabio više poena od cijele momčadi Sixersa zbog čega će Boston na svom parketu igrati sedmu utakmicu.

A to Tatumove simultanke u zadnjoj dionici, Celticse su na svojim leđima nosili Brown i Marcus Smart. Upravo je potonji istaknuo uoči potencijalno eliminacijske utakmice za Boston da „Ako netko nije sprema uprljati ruke, polomiti nešto igrajući čvrsto, onda niti ne treba biti na tom parketu. Jer, o tome se radi u doigravanju“, istaknuo je razigravač Bostona koji je zatim Sixersima ubacio 22 poena uz sedam skokova i sedam asistencija.

Inače, strateg Bostona Joe Mazzulla ništa nije prepustio slučaju pa je rotaciju skratio na samo sedam igrača. Tatum je igrao 43 minute, Smart 42, Al Horford i Brown po 39.

„Bilo je trenutaka u utakmici kada su oni bili u dobroj seriji, preuzeli vodstvo, no mi nismo paničarili. Ostali na smo na zacrtanom kursu, vjerovali jedni drugima i na kraju smo uspjeli izvući pobjedu. Pogledali smo jedni druge u oči i nije bilo sumnje. Po meni, to je bila najvažnija stvar – da nismo sumnjali da ćemo napraviti sve što je potrebno za pobjedu“, naglasio je Brown.

A isto nisu znali napraviti Phoenix Sunsi, čija se kičma ipak savila pod pritiskom eliminacije i to u velikom stilu. Denver im je, naime, ubacio 125 poena, ili 25 više od njih pa se sada igrači iz Arizone mogu posvetiti planiranju godišnjih odmora.

Sunsi, pak, nisu mogli ili znali kako protiv Nuggetsa. Nit' su izašli na parket s pravim gardom – momčadi koja želi izboriti sedmu utakmicu. Od starta je to bila jednosmjerna utakmica, a to si momčad koja, bez obzira na izostanke Chrisa Paula i DeAndrea Aytona jednostavno ne smije dozvoliti. Barem ne dok u njoj stanuju Kevin Durant i Devin Booker. Baš se KD naklonio Jokiću nakon utakmice.

„Uvijek imam poštovanja za takve igrače, znam tko je, a gledao sam mnoge velike igrače. Nisam iznenađen što su toliko dobri, Nikola prije svih. Dostigao je svoj vrhunac, a oni su sjajan tim koji dugo igra zajedno. Malone je tamo već šest godina, velika je prednost poznavati trenera i igrače, imati sistem. Nisam iznenađen ovime, Jokić je jedan od najboljih u povijesti, jedan od najboljih centara koji su ikad dotaknuli loptu“.

I upravo je pitanje što će KD odlučiti na ljeto i planira li ostati u Sunsima. Lako moguće da odluči ponovno promijeniti sredinu, budući da mu trejd iz Brooklyna u Arizonu nije donio puno toga.

Što se tiče Nuggetsa, oni mogu odmarati i mirno čekati protivnika u finalu Zapadne konferencije. Lakers ili Golden State, njima je, očito, svejedno.




Tagovi

NBADenver NuggetsPhoenix SunsBoston CelticsPhiladelphia 76ersKevin DurantNikola Jokić

Ostale Vijesti