Drugačija perspektiva: Ovaj NBA igrač ranjiviji je na koronu s obzirom na Kronovu bolest

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.03.20. | 11:16

Duboki naklon ovom hrabrom čovjeku i sportašu.

NBA liga naprasno je obustavljena u noći s 11. na 12. ožujka u trenucima kad se saznalo da je centar Utah Jazza, Rudy Gobert, pozitivan na koronavirus.

Od tog su trenutka još neki igrači potvrđeni kao pozitivni, između ostalih Gobertov suigrač Donovan Mitchell, Kevin Durant, Christian Wood, Marcus Smart te još uvijek neimenovani igrači Los Angeles Lakersa, Brooklyn Netsa i Boston Celticsa.

Ono što je dobro u cijeloj priči je što gotovo svi oni nemaju simptome, osjećaju se dobro, i da nisu napravilo testove vjerojatno ne bi bili ni svjesni da je virus u njima.

S obzirom da nam je znana narav koronavirusa da je najčešće opasnija za starije ljude i kronične bolesnike, nije neočekivano da su NBA igrači asimptomatski zaraženi. Ipak se radi o sportašima na najvišoj mogućoj razini koji su fantastične fizičke spreme, a samim time i zdravlja.

No ne vrijedi to za sve njih. Jedan od onih koji ima specifičnu situaciju je krilni igrač Cleveland Cavaliersa, Larry nance Jr. On boluje od Kronove bolesti, one s kojom se može normalno živjeti uz terapiju.

Problem kod te terapije jest to što je njena nuspojava činjenica da srušava imunitet.

„Svako malo ćete od ljudi čuti nešto u stilu 'Prenapuhujemo ovo, nije taj virus ništa strašno'... A ja odmah planem: 'Molim? Strašno je, itekako!' Moramo ga shvatiti maksimalno ozbiljno“, rekao je Nance Jr. novinarki Kelsey Russo iz uglednog The Athletica.

U slučaju da se zarazi koronom, veća je šansa da bi osjetio ozbiljnije simptome. Kako bi to spriječio, poduzeo je dodatne mjere opreza te se samoinicijativno samoizolirao u kućnu karantenu već dva tjedna. Svakih šest tjedana mora dobiti intravenozni lijek za Kronovu bolest, a u ovoj situaciji mu medicinska sestra dolazi doma sa svom potrebnom opremom.

Nance Jr. je sin bivšeg, dosta zapaženog NBA igrača Larryja Nancea Sr.-a. Stariji Nance je također nosio dres Cavsa, i to šest i pol sezona. Oni su umirovili njegov dres s brojem 22, a kad je početkom 2018. čuo da će njegov sin biti trejdan iz Lakersa u Cavse iz rodnog mu Clevelanda (točnije Akrona, gdje se rodio kad mu je otac igrao za Cavse) zamolio je upravu kluba da ekskluzivno za njegovog sina ''otključaju'' njegov umirovljeni dres s brojem 22.

Nance Jr. u startu je odbio to i uzeo dres s brojem 24, no na posljetku je popustio i uzeo dres sa istim brojem kao i njegov otac, u istoj momčadi, te mu tako ispunio želju.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Cleveland CavalierskoronavirusLarry Nance jr.NBA

Ostale Vijesti