Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Božićni NBA 'meni': LeBron hvata još jedan u nizu rekorda, Jokić u pokušaju kočenja Warriorsa, zvjezdani okršaj Dončića i Duranta

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 25.12.23. | 08:02

Tradicionalno dobri okršaji na Božić u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta

NBA liga je ponovno na meniju za Božić, sada već 16. uzastopnu sezonu zaredom igrat će se pet utakmica najjače košarkaške lige svijeta. Obično vrhuška lige složi blockbuster okršaje, pa će tako na parkete istrčati četiri posljednja NBA prvaka - Lakersi, Bucksi, Warriorsi i Nuggetsi, a u svakoj utakmici će biti barem jedan bivši MVP lige: Milwaukeejev Giannis Antetokounmpo protiv New Yorka, Denverov Nikola Jokić protiv Golden Statea Stephena Curryja, član Lakersa LeBron James protiv Bostona, Philadelphijin Joel Embiid protiv Miamija te Phoenixov Kevin Durant protiv Dallasa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

New York Knicks - Milwaukee Bucks, 18.00

Knicksi u Madison Square Gardenu na Božić je tradicija u New Yorku – ovo će biti 56. put da Knicksi igraju na Božić. Ove godine će njujorška momčad ugostiti momčad s najboljom formom u NBA ligi, Milwaukee Buckse, pobjednike posljednjih šest susreta i momčad u kojoj su dva najveća superstara Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard konačno usuglasili suživot pod istim krovom. Bucksi zaostaju tek jednu pobjedu za vodećom momčadi Istoka, Bostonom, i trenutno su u velikom naletu. Prevelikom da bi ga zaustavili Knicksi u čijim redovima briljira playmaker Jalen Brunson, no domaćin ima premalo kvalitete u svojim redovima da zaustavi Buckse.

Wendell Cruz-USA TODAY SportsWendell Cruz-USA TODAY Sports

Denver Nuggets - Golden State Warriors, 20.30

Veliki miting zvijezda u božićnjem programu ugostit će Denver. Dva posljednja prvaka, domaći Nuggetsi i Golden State Warriorsi odmjeri će snage u Rocky Mountainsu u ogledu koji favorizira domaći klub. Nakon sjajnog 9-2 starta, Nuggetse su pokosile ozljede i nezainteresiranost za osnovni dio sezone gurnuli su ih do omjer od 21-10, no i dalje je to dovoljno za treće mjesto Zapadne konferencije. Warriorsi nisu nimalo impresivni ove sezone i trenutno sjede na omjeru 15-14, a trener Steve Kerr je uslijed blijedih rezultata premjestio slabog Andrewa Wigginsa na klupu. Dobra stvar za momčad iz San Francisca je što je Klay Thompson počeo ličiti na samoga sebe, a jedina konstanta je i dalje genijalni Steph Curry, a kojemu fino pomaže i naš Dario Šarić. Međutim za pobijediti Nikolu Jokića i društvo trebat će puno više od toga.

 Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

LA Lakers - Boston Celtics, 23.00

LeBrona Jamesa gledamo kako igra na Božić gotovo dva desetljeća. Ogled protiv Bostona bit će mu rekordni 18., a povrh toga ima i najviše poena postignutih na Božić (460). Izjednačen je s prijateljem i bivšom suigračem Dwyaneom Wadeom po broju pobjeda na Božić (deset) i sada ima priliku dodati još jedan rekord u svoju knjigu. Doduše, za tako nešto bi Lakersi trebali slaviti protiv momčadi koja se, uz Minnesotu, može pohvaliti najboljim skorom u NBA ligi (22-6). Boston je ljetos u svoj roster dodao dva All-Stara, Jruea Holidaya i Kristapsa Porzingisa koji u kombinaciji s Jaysonom Tatumom i Jaylenom Brownom igraju dopadljivu košarku. Lakersi su, pak, nakon osvajanja NBA kupa na odmjeru od dvije pobjede i pet poraza.

 Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Miami Heat - Philadelphia 76ers 02.00

Joel Embiid aktualni je MVP lige i legitimni kandidat za obranu te titule. Iako, njegova igra izgleda nešto drugačije nego protekle sezone – više igra leđima i radi puno više problema iz reketa. Embiidovo širenje terena otvorilo je put prema košu za playmakera Tyresea Maxeya koji igra sjajnu sezoni u uprosječuje 26,1 poen i 6,7 asista po utakmici. No Sixersi će se morati snaći bez svog najboljeg igrača, budući da ja out zbog ozljede gležnja. Miami je, pak, aktualni prvak Istočne konferencije i unatoč ozljedama drži korektan skor. Osim toga, u svojim redovima Heat ima igrača koji se upali kada je najbitnije – Jimmyja Butlera.

Eric Hartline-USA TODAY SportsEric Hartline-USA TODAY Sports

Phoenix Suns - Dallas Mavericks, 04.30

Dva igrača će najvjerojatnije obilježiti dvoboj Dallasa i Phoenixa, a njihova imena su Luka Dončić i Kevin Durant, dvojac koji igra sjajnu sezonu do sada. Obojica su u razgovorima oko MVP naslova osnovnog dijela sezone, Dončić prosječno bilježi 32,7 poena, 9,1 asist i 8,4 skoka po utakmici, dok iz igre šutira 48,5 posto. Durante je na 31 poenu, 6,1 skoku i 5,6 asistencija, ali šutira 51,8 posto iz igre i 46,7 posto za tri poena. Pitanje pobjednika odlučit će i zdraviji roster: Bradley Beal je out zbog ozljede gležnja, a Kyrie Irving ima problema s petom.

Jerome Miron-USA TODAY SportsJerome Miron-USA TODAY Sports



Tagovi

NBALeBron JamesLuka DončićNikola JokićStephen CurryLos Angeles LakersBoston Celtics

Ostale Vijesti