Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Bomba iz NBA lige: Celticsi poslali ponudu Netsima za Duranta, Tatum nije u kombinaciji za trejd

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 09:52

Brooklyn nije prihvatio prvu ponudu, ali im se od svih ponuđača do sada najviše svidio prijedlog Bostona

Kevin Durant i dalje ne zna čiji će dres zadužiti iduće sezone. Svoj zahtjev za trejdom je upravi Netsa priložio prije gotovo mjesec dana i od tada razni prosci šalju svoje ponude na bruklinšku adresu.

S tim da ovo „razni“ nije stilska figura jer se valjda pola lige povezivalo s dovođenjem Duranta, da bi uskoro isplivale i 33-godišnjakove preferirane destinacije – Phoenix i Miami, dok se Toronto nedavno pojavio kao klub koji može složiti primamljiv paket-aranžman.

A Durantovo dovođenje neće biti nimalo jeftino, pa će tako njegova navodna želja da zaigra s dva All-Star igrača teško biti ispunjena. S obzirom da je Durant jedan od najboljih igrača lige, Netsi zauzvrat očekuju barem jednog All-Star igrača i vagon pickova, a malo je momčadi koje mogu ili su voljne ispuniti njihove zahtjeve. Vidjeli smo na primjeru Rudyja Goberta što se može dobiti za trejd takvog igrača, a Durant je par koplja iznad francuskog gorostasa.

No, kako to otkriva poslovično dobro upućeni Adrian Wojnarowski, Boston je niknuo kao najizgledniji kandidat za dovođenje Duranta.

Na prvu pada na pamet trejd Duranta za Jaysona Tatuma i još nekoliko pickova, ali Celticsi su u startu poručili Netsima kako se Tatumovo ime neće naći u kombinaciji ni pod razno. Zato je Jaylen Brown centralna figura potencijalnog posla.

Celticsi u teoriji mogu ponuditi Browna, tri nezaštićena picka prve runde (2025., 2027. i 2029.) i dvije zamjene pickova (2024. i 2026.).

Brown je bio najbolji igrač Bostona u finalu protiv Golden Statea, a protekle je sezone prosječno bilježio 23,6 poena, 6,1 skok i 3,5 asista. U naredne dvije godine će zaraditi 56 milijuna dolara prema aktualnom ugovoru, što znači da će Celticsi morati dati još pokojeg igrača budući da Durantu pripada 198 milijuna dolara u iduće četiri godine.

Celticsi su, dakle, krenuli u ofenzivu, Netsima se za sada njihov prijedlog najviše sviđa, pa preostaje za vidjeti hoće li KD iduće sezone stanovati u TD Gardenu. Tandem Tatum – Durant zvuči poprilično dobro…


Tagovi

Kevin DurantBrooklyn NetsBoston CelticsJayson TatumJaylen Brown

Ostale Vijesti