Russell Isabella / USA TODAY Sports
Russell Isabella / USA TODAY Sports

Bogdanović odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, Dončić debelo srušio rekord Nowitzkog

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 08:08

Minute je iskoristio Šamanić

New Orleans Pelicansi slavili su protiv Utah Jazza našeg Bojana Bogdanovića s 129:124. U porazu svoje momčadi odličnu utakmicu odigrao je hrvatski košarkaš, a susret je završio s 31 košem. Bez obzira na poraz Utah je i dalje najbolja momčad NBA lige s omjerom od 27 pobjeda i osam izgubljenih utakmica.


Bogdanović je u ovom susretu ubacio sedam trica i to mu je već treći put ove sezone što je za njega rekordno ostvarenje. Nikad prije u istoj sezoni nije imao više od dvije utakmice s tolikim brojem ubačaja za tri poena. Gađao je sedam trica iz 11 pokušaja, a na toliko je ostala i kompletna protivnička ekipa.

U redovima Pelicansa bolji od ostalih bili su Zion Williamson s 26 poena, 10 skokova i pet asistencija, Brandon Igram s 26 koševa i pet asistencija te Lonzo Ball koji je uz 23 poena imao i sedam skokova te osam asistencija.

Dobra rola Šamanića

San Antonio Spursi poraženi su od Brooklyn Netssa s 113:124 za koje je James Harden postigao triple-double s 30 poena, 14 skokova i 15 asistencija. Luka Šamanić je iskoristio 17 minuta i zabio osam poena te pet skokova.

Luka Dončić nastavlja rušiti rekorde. U povbjedi Dallasa nad Orlandom 130:124 nedostajala mu je tek jedna asistencija za triple-double. Postigao je 33 koša, imao deset skokova i devet puta je bio asistent. S ovom pobjedom Mavsi su prešli 50 posto uspješnosti sezone u omjeru pobjeda i poraza.


Slovenac je bio 11. put ove sezone najbolji strijelac, skakač i dodavač Dallasa. To mu je uspjelo već 46. put u karijeri. O težini tog pothvata dooljno govori podatak da je legendi Dallasa Dirku Nowitzkom uspjelo tek 38 puta i za to mu je trebala 21 sezona. Dončić ga je pretekao u dvije sezone.



Tagovi

NBANBA 2KBojan BogdanovićLuka DončićLuka Šamanić

Ostale Vijesti