Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

ABA liga 'gradi mostove': U regionalnoj ligi iduće sezone i klub s Bliskog Istoka uz ne baš izdašnu 'napojnicu' za ulazak

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 20:16

Dubai će od naredne sezone igrati protiv Cibone, Zadra i Splita

ABA liga, ona čiji su okviri natjecanja za narednu sezonu i dalje nejasni, donijela je odluku da se od sljedeće sezone uvrsti i Dubai. Ono što se nije dogovorilo prije tjedan dana, sada je odlučeno, a klub s Bliskog Istoka donosi 2,5 milijuna eura, od čega bi klubovima otišlo 1,7 milijuna eura, a 800 tisuća na pokrivanje troškova putovanja, smještaj i suce abaligaša.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Od 11 članova ABA lige, koji su ujedno i u vlasničkoj strukturi, Budućnost se nije pojavila na glasanju, dok je Partizan ostao suzdržan, pa se kasnije oglasio priopćenjem u kojemu odluku o priključivanju Dubaija smatra apsurdnom budući da se „ne zna gdje bi to klub trebao zaigrati, u kakvoj ligi i u kakvom sustavu natjecanja“.

Brojna pitanja su, pak, ostala neriješena, poput pretvorbe društva lige u d.o.o, a u čije bi vlasništvo trebali ući Split, Borac i Studentski centar, nit je poznat točan datum kada bi se to moglo dogoditi, a za sada se vrti brojka od 16 klubova koji bi se trebali natjecati iduće sezone, ali niti to nije službeno dogovoreno.

No, Dubai je, dakle, tu, pritisak Eurolige u koju Dubai može samo ako je član neke lige, je urodio plodom, a tamo će se dijeliti 65 milijuna eura između 13 vlasnika i svaki klub će dobiti na račun 5 milijuna eura. U ABA ligi je ta brojka osjetno manja pa bi do klubova trebalo stići oko 150 tisuća eura...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaCibonaKK ZadarKK Split

Ostale Vijesti