REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

VIDEO Usik je bio vidno šokiran, a Ngannou poručio: "Da je Fury iskren, rekao bi da sam pobijedio ovaj meč"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 07:27

Bivši UFC borac Francis Ngannou zamalo je priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa.

Očekivala se lagana pobjeda jednog od najvećih boksača svih vremena Tysona Furyja protiv jednog od najvećih MMA boraca ikada Francoisa Ngannoua. Riječ je ipak bila o meču u sportu u kojem Fury nikada nije izgubio u profesionalnoj karijeri, a Ngannou je to bio prvi profesionalni boksački meč. No, unatoč svim predviđanjima, Ngannou se odlično nosio, čak je u trećoj rundi srušio Gypsy Kinga na pod, a britansko-irski boksač bio je 'šokiran' do kraja meča. Ipak, Fury je odnio pobjedu tijesnom sudačkom odlukom u kojom su dva suca glasala za njega, a jedan za Ngannoua.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Kada bi Fury bio iskren, rekao bi da sam pobijedio ovu borbu. Pobijedio sam, mislim da tu nema dvojbe. No, i prije meča sam znao kako će u slučaju odluke sudaca pobjeda pripasti Furyju. Ne zato što nisam bio dobar, nego sam novi u ovom sportu. Ovo je biznis. Morao sam biti puno bolji od Furyja da bi mi suci dali pobjedu. Ja samo radim svoj posao. Morat ću idući put biti još bolji kako bi ih uvjerio da sam ja pravi pobjednik. Moj trening je trajao samo tri i pol mjeseca i ušao sam u ovu borbu s ozljedom. Ali ne želim davati izgovore. Gledat ću što mogu učiniti sljedeće da poboljšam svoju izvedbu kako bih se vratio još bolji.Sada znam da mogu ovo, spremite se. Predator je u kući".

I reakcije publike na društvenim mrežama idu u smjeru Ngannouve pobjede, a viralna je postala reakcija Oleksandra Usika, budućeg Furyjevog protivnika s kojim će se 23. prosinca sučeliti za objedinjavanje pojaseva u IBF, IBO, WBO i WBA kategorijama.

Furyja, pak, ovaj poraz niti komentari analitičara nisu pretjerano smeli. Osim što je zaradio oko 60 milijuna dolara, nastavio je niz neporaženosti koji se produžio na 34 meča...

"To definitivno nije bilo u scenariju. On je vraški dobar borac i vraški bolji boksač nego što smo mislili da će biti. On je nezgodan čovjek i dobar udarač i jako ga poštujem. Pružio mi je jednu od mojih najtežih borbi u posljednjih 10 godina."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BoksFrancis NgannouTyson Fury

Ostale Vijesti