Germania
Germania

Najava dana: Gradski derbi u Kranjčevićevoj, borba za vrh i ostanak u Engleskoj, El Clasico te derbiji u Njemačkoj i Francuskoj

Vrijeme Čitanja: 6min | ned. 21.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Lokomotiva – Dinamo, 17.00

(Nogomet, HNL)

Dinamo je u domaćim natjecanjima neporažen 14 utakmica, od čega 12 prvenstvenih, dakle od onog senzacionalnog poraza doma 0-3 baš protiv svog današnjeg suparnika, s kojim je nešto kansije u Kranjčevićevoj odigrao 2-2. U prvom dijelu sezone, pak, u Maksimiru, preokretom u sudačkoj nadoknadi završilo je 2-1 za Plave, što će reći da je momčad s Kajzerice ove sezone u međusobnim nadmetanjima bolja! Danas bodovi nisu važni samo Dinamu koji se bori za naslov s Rijekom nego i Lokomotivi koja se bori za Europu s Osijekom. Pravi gradski derbi!

Rijeka – Gorica, 19.30

(Nogomet, HNL)

Domaćin u utakmicu ulazi s nizom od osam pobjeda u prvenstvu i Kupu zaredom, jedini izgubljeni bodovi ovog proljeća je taj poraz u Maksimiru od Dinama pogotkom s bijele točke u sudačkoj nadoknadi za 1-0. Gorica se promjenom trenera stabilizirala, ali ne može više od šestog mjesta, pokušat će iznenaditi domaćina koji će kad ova utakmica bude počinjala znati što je napravio Dinamo protiv Lokomotive ranije popodne. U listopadu je na Rujevici bilo 1-0 za Rijeku, u siječnu u zaostaloj utakmici u Velikoj Gorici preokretom 3-2 za Rijeku, a dva tjedna kansije također u Turopolju, ali u redovnom kolu 2-0 za goste. Fiumani, dakle, večeras na Rujevici idu po maksimalni ovosezonski učinak protiv Bikova te ostanak na prvome mjestu hrvatske prvoligaške kolone.

Everton – N- Forest, 14.30

(Nogomet, Premier liga)

Everton je na 16. mjestu sa 27 bodova, samo dva boda ispred mjesta za ispadanje šest utakmica prije kraja, a posljednju utakmicu Premier lige izgubio je na Stamford Bridgeu 0-6. Posljednja utakmica Nottingham Foresta u Premier ligi rezultirala je remijem 2-2 protiv Wolverhampton Wanderersa na The City Groundu, čime je klub iz Šervudske šume na 17. mjestu sa 26 bodova, susjed svom današnjem supanriku i rival u borbi za o(p)stanak među najjačima. Everton je pobijedio u posljednjem susretu Premier lige između ovih klubova, trijumfirajući 1-0 na The City Groundu u prosincu. Jedini pogodak Toffeesa postigao je Dwight McNeil u 67. minuti. Everton je u posljednje vrijeme bio bolji od Nottingham Foresta, neporažen u posljednja tri meča Premier lige (1 pobjeda, 2 remija). Nottingham Forest traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ovih dviju klubova još od siječnja 1999, a u međuvremenu ih nije ni bilo među elitom.

Aston Villa – Bournemouth, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Nade Aston Ville u Ligi prvaka ponovno su u igri u nedjelju na Villa Parku, ovaj put protiv Bournemoutha koji se nalazi u sredini tablice. Aston Villa je na četvrtom mjestu sa 63 boda, 10 bodova iza prvoplasiranog Manchester Cityja. Petoplasirani Tottenham Hotspur, prvi klub izvan pozicija za Ligi prvaka, zaostaje tri boda za Villom. Aston Villa je dobila posljednju utakmicu Premier lige, 2-0 na Emiratesu protiv Arsenala. Bournemouth je odigrao 2-2 protiv Manchester Uniteda doma u posljednjoj prvenstvenoj utakmici, što ih je stavilo na 13. mjesto s 42 boda. Ove dvije momčadi su odigrale 2-2 u svom posljednjem susretu Premier lige, u prosincu na Vitality Stadiumu.

Crystal Palace – West Ham, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Nade West Ham Uniteda za Europsku ligu još su jednom u igri u nedjelju na Selhurst Parku protiv momčadi Crystal Palacea koja cilja završiti sezonu visoko. West Ham United je na osmom mjestu sa 48 bodova, dok je Crystal Palace 14. sa 33 boda. Uz pet utakmica do kraja, Čekićari zaostaju za petoplasiranim Tottenham Hotspurom 12 bodova za mjesto u Europskoj ligi. Eaglesi su udaljeni osam bodova od zone ispadanja. West Ham United je u posljednjoj ligaškoj utakmici poražen s 0-2 od Fulhama na londonskom stadionu. Crystal Palace je dobio svoju posljednju utakmicu Premier lige 1-0 na Anfieldu protiv Liverpoola, prekinuvši tako niz od pet utakmica bez pobjede (2 remija, 3 poraza). Londonski suparnici odigrali su 1-1 u posljednjem susretu Premier lige, prosinačkoj utakmici na London Stadiumu. Strijelac za Čekićare bio je Mohammed Kudus u 13. minuti. Odsonne Édouard postigao je jedini pogodak za Eaglese u 53. minuti. Crystal Palace je u posljednje vrijeme bio bolji od West Hama, neporažen u posljednja tri ogleda Premier lige, a West Ham traži svoju prvu ligašku pobjedu nad Palačarima od siječnja 2022.

Fulham – Liverpool, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Liverpoolov lov za prvoplasiranim Manchester Cityjem i naslovom u Premier ligi nastavlja se u nedjelju na Craven Cottageu protiv Fulhama koja se nalazi u sredini ljestvice. Liverpool je pao 0-1 protiv Crystal Palacea na Anfieldu u svojoj posljednjoj prvenstvenoj utakmici i prekinuo niz od osam utakmica bez poraza- Redsi zaostaju dva boda za prvoplasiranim Manchester Cityjem. Fulham se, pak, nalazi na 12. mjestu s 42 boda, postigao je 49 golova i primio 51. Fulham je dobio svoju posljednju utakmicu Premier lige 2-0 na Londonskom stadionu protiv West Ham Uniteda, prekinuvši niz od tri utakmice bez pobjede. Kad su se dvije momčadi posljednji put susrele u Premier ligi, Liverpool je na Anfieldu u prosincu bio najbolji 4-3. Liverpool je u posljednje vrijeme bio bolji od Fulhama, neporažen u posljednja tri prvenstvena nadmetanja uz gol-razliku 7-5.

Real Madrid – Barcelona, 21.00

(Nogomet, Primera)

Real Madrid nastavlja s pohodom na naslov prvaka Španjolske domaćom utakmicom u nedjelju protiv Barcelone, koja se suočava s ključnom bitkom u pokušaju da osigura mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu. Kraljevski klub ima osam bodova više od Barcelone na vrhu ljestvice. Real Madrid je dobio svoju posljednju prvenstvenu utakmicu 1-0 protiv Mallorce u gostima, produživši svoj niz neporaženosti na 25 (19 pobjeda, 6 neodlučenih). Barcelona je u prethodnom kolu svladala 1-0 Cádiz, također u gostima, čime su Katalonci produžili svoj niz bez poraza na 10 (8 pobjeda, 2 neodlučena), te su sada drugi s osam bodova zaostatka za Real Madridom sedam kola prije kraja. U jesenskom El Clasicu Madriđani su slavili preokretom pobjedu 2-1, Jude Bellingham je zabio za Los Blancose u 68. i 92. minuti, a Ilkay Gündogan pogodio je za Barçu u šestoj minuti. Moguće je da je ovo posljendnji El Clasico za Luku Modrića...

Torino – Frosinone, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Torino je na devetom mjestu sa 45 bodova u 32 utakmice, squadra Ivana Jurića osvojila je bod u posljednjoj utakmici Serie A, remiziravši 0-0 kod kuće protiv Juventusa, produživši svoj niz bez poraza na tri. Frosinone je remizirao 2-2 protiv Napolija na stadionu Diego Armando Maradona u njihovoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez pobjede na 11 (5 remija, 6 poraza), ostavljajući ih na 18. mjestu sa 27 bodova, jednom iza zone o(p)stanka. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Serie A, odigrale su 0-0 na stadionu Benito Stirpe u prosincu. Torino za kojeg igra hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić je u posljednje vrijeme bio bolji od Frosinonea, neporažen u zadnjih pet utakmica (4 pobjede, 1 remi)). Frosinone traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ovih dviju momčadi od kolovoza 2015. Toro ima gol-razliku 11-6 otad.

B. Dortmund – B. Leverkusen, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Novi prvak Bundeslige u nedjelju gostuje kod iznenađujućeg polufinalista Lige prvaka, koji se bori za najelitnije Uefino natjecanje i sljedeće sezone. Posljednji bundesligaški susret između ovih momčadi, prosinačka utakmica na BayAreni, završila je remijem 1-1. Jedini pogodak za Dortmund postigao je Julian Ryerson u petoj minuti. Jedini pogodak za Leverkusen postigao je Victor Boniface u 79. minuti. Dortmund je u posljednje vrijeme dobio bolji od Leverkusena, neporažen u posljednje tri utakmice Bundeslige (2 pobjede, 1 remi). Leverkusen traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ove dvije momčadi od veljače 2022. Dortmundova gol-razlika u tom nizu bez poraza je 4-1. Bayer Leverkusen najmanje što želi je ponovno ostati neporažen, trenutno je na 44 utakmice u sezoni bez poraza, želja je stići barem do 50...

PSG – Lyon, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Paris Saint-Germain je na vrhu ljestvice sa 63 boda, 10 bodova iznad Bresta u 28 utakmica. PSG je odigrao 1-1 u svojoj posljednjoj utakmici Ligue 1 kod kuće protiv Clermonta, produživši svoj niz bez poraza na 23 (pobjeda 16, neodlučenih 7). Olympique Lyonnais je porazio Brest 4-3 kod kuće u svojoj posljednjoj utakmici Ligue 1 i tako produžio svoj niz bez poraza na pet (pobjeda 4, remija 1), napredujući na sedmo mjesto s 41 bodom. PSG je pobijedio u posljednjem međusobnom susretu ovih suparnika 4-1 na stadionu Groupama u rujnu. Kylian Mbappé predvodio je PSG s dva gola, zabio je u četvrtoj i 47. minuti. U strijelce su se upisali i Achraf Hakimi i Marco Asensio. Corentin Tolisso zabio je za domaćine u 74. minuti s bijele točke.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti