Germania
Germania

Najava dana: Dinamo gostuje u Varaždinu, Dušan i Fede se vraćaju kući, Istra 1961 traži izlaz iz krize

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 05.11.23. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas istaknuli.

Varaždin – Dinamo, 15.00

(Nogomet, HNL)

Važna utakmica za goste iz Zagreba. Treba im pobjeda, što kako bi se približili vodećoj Rijeci prije sljedeće utakmice na Rujevici, a što kako bi se napunili samopouzdanjem prije europskog ogleda ovog četvrtka u Plzenu. Dinamo je prošlog tjedna jedva slavio protiv Lokomotive, potom su se lako u Kupu obračunali s Oriolikom, a treća pobjeda u nizu bila bi im od ogromnog značaja. Što se tiče Varaždina, oni ulogu favorita prepuštaju gostima, ali sigurno da vjeruju u svoje sposobnosti. U posljednje tri međusobne utakmice Dinamo ima tri pobjede, a Varaždin je posljednju domaću pobjedu protiv Plavih ostvario 2019. kad je jedini pogodak na utakmici postigao Jessie Guera Djou.

Istra 1961 – Slaven Belupo, 17.10

(Nogomet, HNL)

Roy Ferenčina bio je jako ljut nakon ispadanja iz Kupa. Rekao je trener Farmaceuta kako neki igrači više neće dobivati priliku u prvoj momčadi, a danas ćemo vjerojatno dobiti odgovor na koga je to točno mislio. Domaćin je u lošoj seriji, u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisali su četiri poraza i jedan remi, dok ih je u prošlom kolu razbio Vedran Jugović koji je postigao hat-trick u 3-1 pobjedi Osijeka. Zanimljivo, sve pogotke u tom ogledu Bijelo-plavi su postigli nakon prekida, stoga je lako zaključiti koji segment igre Zeleno-žuti moraju popraviti.

Fiorentina – Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Dušan i Federico se vraćaju kući! Dva (po)najbolja igrača Juventusa danas sigurno neće imati topli doček od navijača Viola, ali zvižduci bi ih mogli dodatno motivirati da donesu Staroj dami četvrtu uzastopnu pobjedu u Serie A. Fiorentina je u posljednja dva prvenstvena ogleda upisala dva poraza (Empoli 0-2, Lazio 0-1), a u slučaju da i danas pokleknu, Vicenzu Italianu bi se moglo ozbiljno početi tresti pod nogama…

Cagliari – Genoa, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Rog je out do daljnjeg, dok Badelj kod gostiju igra standardno. Standardno, koliko mu to tijelo dopušta, da budemo precizniji. Cagliari je u prošlom kolu na senzacionalan način stigao do pobjede protiv Frosinonea, gubili su prvo 0-3 pa onda okrenuli na 4-3. Legendarni Claudio Ranieri bi vjerojatno bio bivši da se taj čudesni preokret nije dogodio, dok je ovako ipak još jednom dokazao kako u momčadima koje on trenira uvijek ima neke ‘magije’. Inače, obje momčadi su ranije ovog tjedna na identičan način prošle u osiminu finala Coppe Italije, a odlučujući pogodak za Cagliari protiv Udinesea je u 2-1 pobjedi nakon produžetaka postigao Lapadula (120.), dok je Genoi 2-1 slavlje u produžetku protiv Reggiane osigurao Gudmundson (99.). Inače, posljednje dvije utakmice ove dvije momčadi završile su bez pogodaka, nadamo se da to neće biti slučaj i danas.

Luton – Liverpool, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Novi član Premier lige ili budući član Championshipa, Luton, ove nedjelje na svojem stadionu dočekuje Redse. Jasno, sve osim uvjerljive pobjede gostiju bilo bi iznenađenje. Istina je da Kloppa muče neke ozljede, ali problema s Lutonom ne bi trebala imati ni njegova kombinirana momčad. Domaćin je dosad osvojio pet bodova, a trebalo bi se dogoditi pravo čudo da se to promijeni i nakon ove utakmice.

Nice – Rennes, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Domaćin je u sjajnoj formi, u posljednjijh pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan remi. S druge strane, situacija u redovima bivše momčadi Lovre Majera nije baš najidealnija. Nice je s 22 boda trenutno druga momčad Ligue 1, dok je Rennes s 10 bodova manje od njih trenutno osmi. Sve upućuje na slavlje domaćina, ali svi znaju da je u Ligue 1 sve moguće.

Wolfsburg – Werder, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Zeleni okršaj. Niko Kovač i Lovro Majer vjeruju u pobjedu protiv Werdera, pogotovo jer su u prošlom kolu svladali RB Leipzig minimanlnim rezultatom nakon tri vezana poraza. Werder je u prošlom kolu također slavio, s 2-0 su bili bolji od Union Berlina. Ogledi ove dvije momčadi nerijetko ponude mnoštvo golova, u posljednje četiri utakmice je tip GG3+ svaki put bio dobitan. Posljednji put su se ove dvije momčadi sastale prije nešto manje od 10 mjeseci, a tada je Werder bio bolji na domaćem terenu s 2-1.

Villarreal – Ath. Bilbao, 18.30

(Nogomet, La Liga)

Žuta podmornica želi treću pobjedu u nizu. Ove godine ne igraju najbolje, ali jasno je da posjeduju veliku kvalitetu. Athletic radi ono što Athletic radi, i tako već godinama, desetljećima.. Čekaju ‘onog jednog’ iz svoje škole koji će iskočiti, a onda oko njega grade momčad. Njihova najveća snaga su braća Williams, od kojih jedan igra za Španjolsku, a drugi (stariji, Inaki) za Ganu. Bit će ovo jedna uzbudljiva utakmica, s tim da domaći sastav vjeruje da može ponoviti rezultat iz poskjednje međusobne utakmice kad su na domaćem terenu svladali Athletic s visokih 5-1.

Real Madrid – Rayo Vallecano, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Jude Bellingham je prva, druga i treća priča ovosezonskog Real Madrida. Englez igra sjajno te je već sada najveća zvijezda Kraljeva. Tu su, naravno, i Vini Jr., Rodrygo, Camavinga, Tchouameni i ostali sjajni igrači, ali Bellingham je ipak početak i kraj ovosezonskog Real Madrida. Luka Modrić je u posljednjoj utakmici, protiv Barcelone, ušao u igru u 63. minuti pa onda asistirao za pogodak koji je njegovoj momčadi osigurao 2-1 pobjedu. Danas ga opet očekujemo vidjeti na terenu, nadamo se ovog puta nešto više od pola sata.

Ajax – Heerenveen, 16.45

(Nogomet, Eredivisie)

Kopljanike ne ide i ne ide, ali barem su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Volendama upisali 2-0 pobjedu. Danas ih očekuje ogled protiv nekadašnje momčadi Tibora i Alena Halilovića, odnosno Danijela Pranjića, koja je u 11. kolo Eredivisie ušla kao 10. momčad prvenstva. Šutalo bi trebao biti siguran u udarnih 11, dok se za Sosu i Medića to ne može reći. Inače. u posljednjih pet međusobnih ogleda vidjeli smo pet pobjeda Ajaxa i ukupno 21 pogodak.


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski danGermania SportGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti