Martić i Mrdeža igraju međusobno za glavni turnir Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.05.15. | 20:48

Za dobre vijesti iz Pariza u kojem se igraju kvalifikacije za drugi Grand Slam sezone, Roland Garros pobrinule su se naše tenisačice, Petra Martić i Tereza Mrdeža, koje će u međusobnom okršaju odlučivati o mjestu u glavnom turniru.

Petra Martić je u drugom kolu kvalifikacija sa lakih 6:4 i 6:2 bila bolja od 220. na svijetu, Yung Jan Chan iz Kineskog Tajpeha. U prvom setu su obje tenisačice teško čuvale svoje servise, Chan ga je triput izgubila, a Martić dvaput.

U drugom setu Hrvatica, inače 155. igračica svijeta je preuzela konce igre i s dvostrukim breakom odmah na početku dionice, kojim je pobjegla na 4:0 je riješila pitanje prolaza u treću rundu kvalifikacija.

Mnogo neizvjesniji susret odradila je Tereza Mrdeža, koja se dosta namučila za prolaz protiv 20. nositeljice kvalifikacija, Tunižanke Ons Jabeur. 128. igračicu WTA ljestvice je svladala u tri seta, sa 6:3, 2:6 i 9:7, nakon dva sata i deset minuta igre. U prvom setu je hrvatska tenisačica čak četiri puta oduzela servis suparnici, ali i svoj je gubila u dva navrata, kao i u drugom setu u kojem je Jabeur čuvala svoj servis pa je uspjela uzvratiti i izjednačiti, pa je o prolazu morao odlučivati treći set.

U toj je dionici Mrdeža dvaput imala vodstvo, 3:1 i 5:3, ali suparnica se nije predavala. Vratila se na 6:5 i servirala za meč, no Hrvatica je s dva breaka ubilježila vrijednu pobjedu.

U trećem, posljednjem kolu kvalifikacija čeka je upravo Martić.

Hrvatska će tako uz Mirjanu Lučić-Baroni, Anu Konjuh i Donnu Vekić imati i četvrtu predstavnicu u glavnom ždrijebu Roland Garrosa.

Roland Garros, kvalifikacije, drugo kolo:

Chan - Martić 4:6 2:6
Mrdeža - Jabeur 6:3 2:6 9:7

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Petra MartićTereza MrdežaTenisWTARoland Garros

Ostale Vijesti