Jyvaskyla ušutkala Vaxjo i osvojila Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.18. | 21:17

Srušili su Vaxjo na gostujućem terenu.

Vaxjo ove sezone igra u vrhunskoj formi, prošetali su se do finala Lige prvaka preko Salzburga, Berna i Libereca, sve vrlo snažnih momčadi koje ove sezone igraju odličan hokej, a u domaćem prvenstvu imaju ogromnih 18 bodova prednosti ispred prvog pratitelja. Ipak, ništa im od toga danas nije pomoglo jer nisu uspjeli svladati gostujućeg golmana Juhoa Olkinuora koji je obranio svaki od 31 udaraca koliko je bilo upućeno u okvir njegovog gola i tako postao junakom finala.

Nakon 34 minute igre bez pogotka, ključan detalj utakmice dogodio se u 35. minuti kada je Nattinen na asistenciju Kalteve pogodio za vodstvo finske momčadi u situaciji kada su na terenu bili s igračem više. Do kraja je Vaxjo pokušavao, stiskao i stvorio brojne šanse, čak im je i poništen jedan pogodak, ali do izjednačenja nisu stigli.

Na kraju im je 20 sekundi prije kraja Kolehmainen zabio u prazan gol za konačnih 2:0. Vaxjo je imao osjetno više udaraca, 31 naprema 19 gostujućih, no presudila je obrana i golman. Novi Europski prvak Jyvaskyla je inače  4. momčad finske Liige, a na putu do finala morala je izbaciti dvije češke momčadi, Kometu i Trinec, nakon što je u osmini finala porazila Tapparu, također finsku momčad.

Jyvaskyli je ovo prvi europski naslov od 2013. kada su osvojili isto ovo natjecanje koje se tada zvalo European Trophy. Pet su godina čekali na novi veliki naslov, u domaćoj su ligi u međuvremenu redovito završavali kao treći.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hokejaška Liga prvakaJyvaskyla

Ostale Vijesti