Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

VIDEO Goropadni Zagreb remizirao s Karačićevim Kielcem u Areni, briljantni Mandić zaključao vrata hrvatskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 16.11.23. | 20:20

Tko bi rekao da će nam biti krivo što je Zagreb 'samo' remizirao s doprvakom Europe. Kakva se zvijer probudila!

U sedmom kolu rukometne Lige prvaka, hrvatski prvak RK Zagreb odigrao je protiv poljskog prvaka Kielcea uzbudljivu utakmicu u zagrebačkojo Areni i na kraju remizirali 22-22 (11-10), iako su cijeli susret Zagrepčani imali prednost. Matej Mandić bio je sjajan na vratima Zagreba sa 17 obrana na utakmici. Zagrebove strijelce je s pet pogodaka predvodio Miloš Kos, a po tri gola postigli su Patryk Walczak, Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna, Ivan Čupić i Timur Dibirov. Kod Kielcea je Daniel Dujšebaev postigao četiri pogotka, a po tri Nicolas Tournat i hrvatski reprezentativac Igor Karačić.

U prvom dijelu je upravo Mandić još jednom pokazao koliko znači ovoj momčadi i sa 12 obrana pomogao svojoj momčadi da na predah ode s prednošću. A gosti kako smo očekivali, tako je i bilo - "sve" na crtu. Španjolski tip rukometa u poljskom izdanju, ispostavilo se - ne jednakon dobrom kao original. Naime, nakon početnog gola s crte koji su Zagrepčani primili, na drugoj je strani ubrzo uzvratio Miloš Kos, koji je u prvom dijelu uz Zvonimira Srnu bio perjanica domaće momčadi, a tercetu je kruna bio sjajni Matej Mandić na golu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih osam minuta Zagrebaši su imali već tri gola prednosti (6-3), a ovaj šesti je Timur Dibirov postavio atraktivnim lobom Wolffa sa linije sedam metara pa je bilo šteta brzanje u idućem napadu kada je i njemački golman pokazao svoju kvalitetu, no nisu ni gosti bili efikasni pokraj razbranjenog Mandića. Dodatnu paniku Poljacima stvorili Srna i Walczak u 11. minuti kada su podigli Zagrebovu prednost na plus četiri. Zvao je Dušebajev time-out da primiri svoju momčad, ali Mandić ih je još jednom zaustavio u novom napadu. Tek je u idućem Nahi uspio zabiti s krila na Sićkovu asistenciju, a onda im se pridružio i naš Igor Karačić svojim prvim golom na susretu.

Na polovici prvog dijela, Aleks Kavčić se upisao na listu strijelaca, a hrvatski prvaci pokazali su zašto ih svi poznaju po obrani. Malo više grljenja Daniela Dušebajeva donijelo je Filjiću odmor od dvije minute i jezikovu juhu Božidara Jovića na klupi, no na sedmerac mlađeg do braće Dušebajev, odgovorio je sjajnim prolaskom Klarica. Deset minuta do kraja Zagrebova se prednost mini serijom od dva gola gostiju istopila na jedan gol razlike, 9-8 pa je trebalo smisliti kako ne dozvoliti da se istopi do kraja.

Dvostruka obrana Mandića u 25. minuti bila je zlatni detalj prvog dijela i nužna prilika dan se domaći izvuku iz suše jer su šest minuta bili bez postignutog pogotka, ali nisu ju iskoristili. Srećom, nije ni na drugoj strani doista briljantni golman Zagreba dozvolio Poljacima da dođu do prednosti. Više smo se nagledali odličnih obrana i Mandića i Wolffa, nego li zanimljivih napada, a onda se u posljednjoj minuti prvog dijela ukazao Klarica s jednom piruetom i lobom za 11-10. Prekid suše, prekid egala, prekid utakmice i odlazak na predah s jako bitnim golom prednosti.

U nastavku sudački par Konjičanin nije više imao strpljenja i dva prsta su im bila redovno u zraku, u većem broju slučaja pokazanih prema domaćim igračima, a osjetno duže napade gostiju kada se lomio rezultat, nećemo isticati jer ni oni nisu uspjeli zaustviti Zagreb. Deset minuta do kraja, Zagreb je imao dva gola prednosti unatoč svoj sudačkoj pomoći koju su imali gosti. Uspjeli su to održavati do samog finiša utakmice. Imao je i Karačić sedmerac tri minute do krajak, ali je i on pokleknuo pred Mandićem i njegovom 16. obranom na utakmici. Nažalost, kombinacija braće Dušebajev donijela je u posljednjoj minuti odličnu loptu Torunatu koji pogađa za 22-22. Pozvao je Kielce time-out, ali nije im ni taj dogovor donio gol, no Mandić je probao na prazan gol prebaciti loptu, ali ju je na drugoj strani uhvatio kapetan gostiju - Alex Dušebajev sa zvukom sirene.

Tko bi rekao da će nam biti krivo što je Zagreb 'samo' remizirao s doprvakom Europe. Kakva se zvijer probudila!

Nakon sedam kola Zagreb ima šest bodova i pao je na sedmo mjesto, jer je Pick Szeged svladao makedonski Eurofarm Pelister s 34-26 i sa sedam bodova zasjeo na šestu poziciju. Kielce je s osam bodova na petom mjestu. Vodeći Kiel je ostao na 10 bodova nakon domaćeg poraza (18-27) od Aalborga koji se s devet bodova probio na drugu poziciju.

U sljedećem kolu, za tjedan dana (23. studenoga), Zagreb će gostovati kod Kielcea.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

RK Zagreb

Ostale Vijesti