REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

De Ligt: „Ovo je sramota, pomoćni sudac mi je rekao da je pogriješio“, Eberl: „Sudac nije htio njemačko finale“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 08:34

O utakmici će se pričati još neko vrijeme…

Utakmica koju su ove srijede odigrali nogometaši Real Madrida i Bayerna još će neko vrijeme puniti naslovne strane svih relevantnih sportskih medija na svijetu. Real je pobijedio, učinili su to onako kako Real to radi, dok su Bavarci ogorčeni sucem Szymonom Marciniakom i njegovim odlukama pred sam kraj ogleda. Doduše, nije samo 43-godišnjaki iz Plocka na meti, jako ih je zasmetala i odluka prvog pomoćnog suca koji je – ako njih pitate – usmjerio vodu na mlin domaćina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Katastrofa, apsolutna katastrofa! Kod Realovog drugog pogotka suci su pustili da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra se mora nastaviti. I pomoćni i glavni sudac su pogriješili. Jasno je da se radi o povredi pravila igre", istaknuo je Tuchel, da bi se onda na trenerovu izjavu nadovezao Matthijs de Ligt koji je pred sam kraj ogleda poentirao za 2-2. No, zastavica pomoćnog suca, prije nego što je Nizozemac uopće zapucao prema golu domaćina, već je bila u zraku…

„Ovo je sramota. Pomoćni sudac mi se ispričao poslije utakmice i rekao da je pogriješio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će kriviti suca za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu se akcija trebala nastaviti. Napravljena je velika greška i to je sramota", izjavio je Nizozemac.

Posebno oštar bio je Max Eberl, 50-godišnji sportski direktor Bayerna koji je u klub stigao prije svega dva mjeseca.

„Svi smo željeli njemačko finale, osim poljskog suca. Priznao je svoju grešku i ispričao nam se, ali što da radimo s tim", rekao je direktor Bavaraca.

Bayern je imao sve u svojim rukama, ali u 88. minuti su, nakon kiksa Manuela Neuera, kojem je lopta ispala iz ruke, prvo stigli do remija, a potom i preokreta.

„Svi oni koji su ikada igrali nogomet znaju kako se osjećam u ovom trenutku. Ispasti iz natjecanja, a biti tako blizu finala ostavlja jako gorak okus. Jednom nogom bili smo na Wembleyju, već smo se mogli zamisliti tamo, ali na kraju ipak nismo uspjeli. Bez riječi sam“, na rubu suza rekao je Manuel Neuer.



Tagovi

Matthijs de LigtMax EberlBayernLiga prvakaManuel NeuerThomas Tuchel

Ostale Vijesti