Germania
Germania

Najava dana: Europska i Konferencijska liga, košarkaška doigravanja, rukomet, tenis...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 07:59

Evo što smo izdvojili za danas.

Atalanta – Marseille, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

U prvoj utakmici polufinala Europske lige između Marseillea i Atalante na Velodromu nije bilo pobjednika pa se s ovih 1-1 kreće u večerašnji susret u Bergamu. Jasno, Atalanta je na svom terenu pred domaćim navijačima osjetni favorit i sada to ' samo' mora dokazati i na terenu. Marseille će vjerojatno igrati povučenije i nadati se kakvom zalutalom metku iz kontranapada.

Bayer – Roma, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Još uvijek se traži momčad koja će u tekućoj sezoni pobijediti Bayer Leverkusen Xabija Alonsa. Roma se nadala da će joj to poći za nogom barem u prvoj utakmici u Rimu na Olimpicu, ali to se nije dogodilo i Apotekari su u Njemačku ponijeli pobjedu od 2-0. Sada im preostaje zaključiti priču i ovjeriti prolazak u finale Europske lige.

Olympiacos – Aston Villa, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Aston Villa je bila ogromni favorit u prvom polufinalnom susretu Konferencijske lige na svom Villa Parku. Englezima sjedi majstor za europske trofeje, Unai Emery, ali čak niti on nije mogao spriječiti ogroman šok i poraz od visokih 2-4. Sada Englezi idu na vruće gostovanje u Grčku u kojoj hvataju dva gola minusa. Zvuči nemoguće, ali Villa je i dalje kvalitetniji protivnik od Grka…

Cibona – Zabok, 18.30

(Košarka, Premijer liga)

Zabok je u pet ovosezonskih okršaja s Cibonom slavio u čak tri i pokazao kako zna i može protiv Vukova. Istini za volju, Cibona je samo na četiri seniora koji uz pomoć juniora moraju izgurati cijelo doigravanje za prvaka, stoga ne čudi da se večeras u Draženovom domu igra majstorica za prolazak u polufinale. Cibona je favorit, ali Ivan Tomas i njegov sastav neće samo tako pasti.

Cedevita Junior – KK Dinamo, 20.15

(Košarka, Premijer liga)

Nakon prvog četvrtfinalnog ogleda u doigravanju za prvaka Hrvatske, činilo se kako Cedevita Junior ima pobjedničku formulu za skidanje Dinama. Međutim, u drugom ogledu momčad aktualnog izbornika Josipa Sesara je odgovorila na izazov i deklasirala momčad s Velesajma osiguravši si majstoricu. Pritisak sada seli u svlačionicu Damira Mulaomerovića…

Boston – Cleveland, 01.00

(Košarka, NBA)

U prvom okršaju između Bostona i Clevelanda nije bilo puno rezultatske neizvjesnosti i Celticsi su naoko jednostavno riješili pitanje pobjednika. Međutim, sada se očekuje odgovor Cavaliersa u drugoj utakmici. Boston je i dalje favorit, ali određene prilagodbe se očekuju od gostiju koji nikako ne želi pasti u minus od dvije pobjede u lovu na finale Istočne konferencije.

Oklahoma – Dallas, 3.30

(Košarka, NBA)

Dallas Mavericksi nisu imali svoj dan u prvom okršaju protiv Oklahome. Prvi nositelj Zapada sasvim je nadigrao Dallas koji nije mogao odgovoriti na agresiju i trku domaćina. Luka Dončić i Kyrie Irving su briljirali protiv LA Clippersa u prošloj rundi, a isto se očekuje i u drugoj utakmici ove runde. Bez njihovog značajnog doprinosa, Mavericksi nemaju što tražiti protiv OKC-a.

Hrvatska – Norveška, 19.15

(Rukomet, Golden League)

Izbornik hrvatske reprezentacije Dagur Sigurdsson poveo je hrvatske rukometaše u Norvešku na kojem će odraditi pripremni turnir uoči Olimpijskih igara, a prvo će se susresti s domaćinom Norveškom. Norvežani nisu na razini na kojoj su bili prije par godina, ali su i dalje respektabilan protivnik. Hrvatska je favorit, ali pitanje je koliko će izbornik rotirati momčad i i isprobavati nove opcije na terenu.

Draper – Ćorić, 10.00

(Tenis, ATP Rim)

Borna Ćorić pao je ispod 50. Mjesta ovog tjedna na ATP ljestvici i trenutno je na 55. tenisač svijeta. A u Rimu, na zemljanom turniru, igrat će protiv tenisača iz Velike Britanije, Jacka Drapera. Britanac je trenutno 40. na svijetu i slovi za favorita, no poznata je stvar da je Ćorić dobar na zemlji i da bi mu mogao napraviti velike probleme. No, Ćorić je u slaboj formi i u ovom slučaju Britanac je favorit.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti