Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

VIDEO Danci očitali rukometnu lekciju Zagrebu: Odlični Glavaš nije bio dovoljan, Hansen i društvo deklasirali hrvatske prvake

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 20:12

Landin je upisao 15 obrana, preko 50 posto efikasnosti (točnije 52), a Zagrebu na tom postotku nije čak bila ni ukupna realizacija (51 posto). Što nakon toga reći...

Zagreb je u večerašnjem susretu Lige prvaka doživio najveću katastrofu ove sezone. Aalborg je bio bolji s visokih 32-22 (18-12). Landin je upisao 15 obrana, preko 50 posto efikasnosti (točnije 52), a Zagrebu na tom postotku nije čak bila ni ukupna realizacija (51 posto). Što nakon toga reći... Do ove utakmice Zagreb je imao najbolju obranu Lige prvaka s primljenih samo 257 golova, ali su u ovom susretu poremetili tu statistiku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je to u rukometu nevjerojatno za reći, utakmica je bila riješena već na poluvremenu. Momčad puna finalista s nedavnog Eura trpala je mrežu gostiju bez problema. Hansen se istaknuo u prvom dijelu, a uz njega se bez problema vezao Hangaard pa i Aleks Vlah. Ni odlična partija Filipa Glavaša nije uspjela zaustaviti gladnu domaću momčad. Pokušao mu je pomoći Luka Lovre Klarica, no danas nikako nije bio Zagrebov dan.

Nakon samo deset minuta igre nanizali su i 4-0 seriju,tada otišli na sedam razlike, a do kraja prvog dijela Zagrebaši su uspjeli smanjiti samo na šest golova minusa.

U nastavku su hrvatski prvaci potpuno klonuli. Nije pomogla ni igra 7 na 6 u kojoj je lopta Zagreba bila iznimno spora i nije bilo prostora za 'olabaviti' čvrstu i kompaktnu domaću obranu. Atraktivan gol Gojuna iza leđa nakon Kosovog dodavanja na crtu poništen je zbog Larsova guranja, a Glavaš potom nije realizirao sedmerac, no i Barthold je dao poklon Zagrebu promašenim šutom s krila. Bilo je to pri 22-14 za Dance pa to u njihovim redovima nije bilo dramatično. Čak i kada su Hrvati uspjevali zabiti, nisu se stizali na vrijeme vratiti u obranu, a na polovici nastavka domaći su čak bili na devet golova prednosti, a nije im dugo trebalo da ju pretvore u okruglih 10 golova 'plusa'.

Statistika nakon svih 60 minuta utakmice.Statistika nakon svih 60 minuta utakmice.

U posljednjih 10 minuta domaći je trener rotirao na terenu igrače koji su do tada imali manju minutažu, a mogao je to bez problema s obzirom na to da Zagreb nije čak ni kontre uspio pospremati u mrežu. Doista je tužno izgledala igra našega prvaka. Daleko je bila od onoga što smo do sada gledali od njih u Ligi prvaka. Do kraja utakmice domaća je momčad samo mirno držala razliku i s 10 golova prednosti završila ovu utakmicu.

Glavaš je bio prvo ime Zagreba s pet golova, a pratili su ga Klarica i Srna s po tri, no Landin je zasluženo proglašen igračem utakmice.

Iduća utakmica Zagreba je 21. veljače u gostima protiv Kolstada, a onda ih čeka domaći derbi sa Sesvetama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebFilip GlavašAalborgRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti