Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Tri zemlje domaćina spremne za SP 2025! „Pridružite nam se u Zagrebu, Varaždinu i Poreču“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 15:04

Dvije skupine igrat će se u Zagrebu, jedna u Poreču, a druga u Varaždinu. Nadalje, jedna glavna runda održat će se u Zagrebu i jedna u Varaždinu, prije nego što će Zagreb ugostiti dva četvrtfinala i jedno polufinale tijekom posljednjeg vikenda prvenstva. President’s Cup će se održati u Poreču

Za manje od 10 mjeseci, najbolji rukometaši svijeta oduševit će svijet u arenama diljem Norveške, Danske i Hrvatske tijekom 29. IHF Svjetskog prvenstva za rukometaše pod sloganom Inspired by handball. Po treći put u povijesti, 32 momčadi sudjelovat će na IHF Svjetskom prvenstvu za rukometaše. Dvije skupine preliminarne runde, jedna glavna skupina, dva četvrtfinala, jedno polufinale, kao i utakmica za brončanu medalju i veliko finale igrat će se u Telenor Areni, u Norveškoj. Druge dvije skupine i jedna glavna skupina odigrat će se u Herningu u Danskoj, dok će Zagreb biti domaćin dvije skupine u prvoj fazi natjecanja, jedne skupine glavnog kruga, dva četvrtfinala i jednog polufinala.

“Stvarno se veselimo domaćinstvu Svjetskog prvenstva na norveškom tlu, s posljednjim vikendom kao šlagom na torti. Bit će ovo prva utakmica za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Norveškoj od ženskog turnira 1999. godine, a bit će velika čast poželjeti dobrodošlicu najboljim svjetskim rukometašicama u Fornebu. Pripreme su uvelike u tijeku, ali ima još puno posla. Zajedno s našim marljivim kolegama u sve tri zemlje domaćina i stotinama volontera koji će omogućiti organizaciju prvenstva, uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu ostatku svijeta u Norvešku i Telenor Arenu”, istaknula je voditeljica projekta Kia Haftorn Otnes.

Dok će se finale igrati 2. veljače u Telenor Areni, ceremonija otvaranja i prva utakmica IHF Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce 2025. na rasporedu su u Herningu u Danskoj, 14. siječnja 2025. godine. “Uzbuđeni smo što Danska može započeti obranu trofeja IHF Svjetskog prvenstva za muškarce na domaćem terenu. Prvenstvo će biti sedmo u Jyske Bank Boxenu u Herningu, gdje je atmosfera uvijek električna. Još jednom, cilj nam je podići ljestvicu i postaviti nove standarde za vrhunska rukometna iskustva zajedno s našim sudomaćinima i stotinama volontera koji sve to čine mogućim. Jedva čekamo poželjeti dobrodošlicu ljubiteljima rukometa iz cijelog svijeta“, kaže Anita Kristiansen, voditeljica događaja Danskog rukometnog saveza.

Hrvatska će također, prirediti spektakl. Dvije skupine igrat će se u Zagrebu, jedna u Poreču, a druga u Varaždinu. Nadalje, jedna glavna runda održat će se u Zagrebu i jedna u Varaždinu, prije nego što će Zagreb ugostiti dva četvrtfinala i jedno polufinale tijekom posljednjeg vikenda prvenstva. President’s Cup će se održati u Poreču. 

“Oduševljeni smo i ponosni što će Hrvatska, uz Dansku i Norvešku, biti domaćin IHF Svjetskog prvenstva za muškarce 2025. Sigurni smo da će tri velike rukometne nacije ponuditi nezaboravna iskustva za 32 reprezentacije i rukometne entuzijaste diljem svijeta, bilo da sudjeluju na događaju u gradovima domaćinima i arenama ili ga pratite na televiziji i virtualnom svijetu. Sva tri domaćina imaju veliko iskustvo u organizaciji velikih rukometnih natjecanja, a mi smo u potpunosti predani ispunjavanju očekivanja Međunarodne rukometne federacije (IHF) uz podizanje standarda organizacije događaja. S nestrpljenjem iščekujemo priliku da ugostimo tisuće navijača iz cijelog svijeta, dijeleći s njima jedinstvene trenutke Svjetskog prvenstva 2025. Pod sloganom “Inspired by Handball” upućujemo srdačan poziv svima da nam se pridruže u Zagrebu, Varaždinu i Poreču na ovom uzbudljivom Prvenstvu i velikom iskustvu“, istaknuo je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Tri organizatora prvotno su se zasebno prijavila za Svjetsko prvenstvo 2025. i spojila svoje ponude za dobrobit rukometa, objavio je HRS. Preduvjet za zajedničko domaćinstvo bila je podjela polufinala u dvije zemlje domaćina. Reprezentacije koje se kvalificiraju iz glavne runde u Herningu putovat će u Oslo na četvrtfinale i polufinale, dok će momčadi iz glavne runde u Varaždinu krenuti u Zagreb gdje će se u četvrtfinalu sastati s prvoplasiranima iz te skupine. Naposljetku, dvije momčadi koje igraju jedna protiv druge u polufinalu u Zagrebu, otputovat će u Oslo na završni dan IHF Svjetskog prvenstva za rukometaše, 2. veljače 2025. Službenu web stranica prvenstva je www.inspiredbyhandball.com

18 od 32 nacije već je kvalificirano za turnir. Još 11 zemalja sudionica bit će predstavljeno kroz europski play-off, koji se treba održati u svibnju. Ždrijeb skupina održat će se u Zagrebu, 29. svibnja 2024.

Ulaznice su već u prodaji u Hrvatskoj, a prodaja ulaznica za utakmice u Danskoj i Norveškoj počinje 12. travnja. Sve ulaznice moguće je kupiti putem službene web stranice prvenstva www.inspiredbyhandball.com.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Ostale Vijesti