SP: Makedonija zaustavila Tunis, Slovenija i Rusija do lakih pobjeda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.17. | 19:26

Drugog dana Svjetskog prvenstva u Francuskoj igra se pet utakmica.

Današnji program su otvorili Slovenija i Angola. Slovenija je pitanje pobjednika riješila već u prvom dijelu u kojem je zabila devet pogodaka više od afričke reprezentacije, kojoj je ovo bio treći nastup na svjetskim prvenstvima. Angola se dobro držala do početka 19. minute kada su Slovenci zabili četiri uzastopna pogotka i odvojili se na sedam razlike.

Najbolji strijelci kod Slovenije bili su Gašper Marguč i Borut Mačkovšek koji su zabili osam pogodaka, a Blaž Janc je zabio šest.  Slovenci su 42 pogodaka zabili iz 54 pokušaja (78%). Najbolji strijelac kod Angole bio je Sergio Avelino Lopes sa sedam pogodaka.

Sigurnu pobjedu je ostvarila i Rusija koja je s 39:29 pobijedila Japan. Po 6 pogodaka za Rusiju su postigli Daniil Šiškarev, Pavel Atman i Timur Dibirov, dok je Japance sa 7 golova predvodio Hiroki Shida.

Neizvjesnu utakmicu odigrali su Makedonija i Tunis. Većim dijelom utakmice niti jedna momčad se nije uspjela odvojiti, na poluvremenu je bilo 14:13 za Tunis, a afrička reprezentacija je s minimalnom prednošću ušla u posljednjih 10 minuta (28:27). Onda su se probudili Makedonci. Zaigrali su sjajno u obrani, primili samo 2 gola do kraja utakmice, a u napadu se Dejan Manaskov priključio Kirilu Lazarovu koji je s 12 pogodaka do tada vukao svoju momčad. Serijom od 5 uzastopnih pogodaka Makedonija je došla do prednosti koju je pretvorila u važnu pobjedu.

Najefikasnijem Lazarovu su veliku pomoć dali Manaskov i Stojanče Stoilov s po 7 golova, a u redovima Tunisa najbolji su bili Oussama Boughanmi s 9 te Issam Tej sa 7 golova.

Svjetsko prvenstvo, rezultati:

Grupa A

Francuska – Brazil 31:16
Rusija – Japan 39:29
20:45 Poljska - Norveška

Grupa B

Slovenija – Angola 42:25
Makedonija – Tunis 34:30
20:45 Španjolska – Island

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti