Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Goluža sjajno raspoložen uoči Kiela: "Mi njih poznajemo u detalje, a oni o nama ne znaju gotovo ništa, to nam je prednost"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.09.23. | 14:52

Zagrebaši započinju novu seoznu Lige prvaka protiv najtežeg mogućeg protivnika - njemačkog prvaka. Svjestan razlike u kvaliteti, ali uz vječno optimističan sportski duh, Slavko Goluža se u razgovoru s nama čak i našalio, iako zna da će utakmica u Areni biti itekako velik izazov

Arena Zagreb, četvrtak, 18.45. Mjesto i vrijeme radnje odigravanja 1. kola Machineseeker EHF Lige prvaka hrvatskog prvaka RK Zagreba s THW Kielom.

Zagreb je prije otvaranja nove sezone Lige prvaka predstavio novog glavnog sponzora (Tifon), odradio ljetne pripreme pa i slavio očekivano u prvom kolu domaćeg prvenstva protiv Moslavine 37-21 (20-8), a sada će dočekati jedan od najjačih klubova današnjice predvođenog Domagojem Duvnjakom. Svoj debi za rukometni klub Zagreb u službenoj utakmici protiv Moslavine upisali su Patryk WalczakFilip GlavašYoel Cuni Morales i Matic Suholežnik, dok će istu priliku još neko vrijeme morati pričekati vratar Ante Grbavac koji je ovaj susret odgledao s tribina. No, Slavko Goluža zadovoljan je radom cijele momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zvonimir Srna bio je jedini upitan u redovima Zagreba posljednjih tjedana, ali i to su, kaže trener Goluža, riješili i sve je spremno za otvaranje Lige prvaka.

"Moram dečke uistinu pohvaliti za jedan jako dobar angažman, izvanrednu atmosferu koja je vladala među nama. Bili smo 19 dana odsutni, što na visinskim pripremama, što u Doboju na turniru. Nije bilo nikakvih problema. Ono što mene veseli kao trenera, zdravlje ih je poslužilo, izuzev situacije sa Zvonimirom, situacije koju smo htjeli rasčistiti do kraja pa je to odrađeno po posebnom programu, ali sada je sve okej. Je da mu fali utakmica, ali nadam se da će to on odraditi na svježinu, pogotovo što se tiče obrane. Mislim da nam u ovom trenutku može puno dati, a sigurno da će on puno dati i u napadu", pohvalio je Goluža svoju momčad pa otkrio ima li kakvih glavobolja po pitanju pozicija.

"Mi imamo neke probleme koje pokušavamo rješavati. Imamo to što imamo, roster kakav imamo, ja ne želim kukat, plakat. Sigurno da bi svaki trener htio imati 20 vrhunskih igrača, međutim, nije to garancija za uspjeh. Bidasoa je uzela bod Barceloni (1. kolo Asobal lige, 26-26, op.a.), Trebnje je pobijedio Celje, Flensburg je pobijedio prvaka Njemačke... Da ne nabrajam... To nije garancija, ako imate 15-20 kvalitetnih igrača, u svakom trenuku, previše ne želimo razmišljati o njima. Želimo razmišljati o nama, da nema previše crnih rupa, laganih pogodaka, jer će nas oni kazniti, ako se te greške budu radili na nekih 10-ak metara."

Našalio se potom Goluža:

"U ovom trenutku mi previše znamo o njima, oni premalo o nama. To nam je kao prednost, haha, šalim se."

Nada se Goluža da će i navijači prepoznati što znači ovaj susret.

"Što reći? Vrhunska ekipa. Ali mi se želimo predstaviti našoj publici na najbolji mogući način. Osim što dolazi Duvnjak, mislim da je dovoljan mamac to što smo mi jedina momčad koja igra Ligu prvaka u gradu, a ja se nadam da će oni to prepoznati."

Podsjetimo, ulaznice za ovaj dvoboj su besplatne.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slavko GolužaRK ZagrebKielRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti