Červar otkrio koja dva igrača propuštaju otvaranje Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 09:32

Otpala dva igrača.

Hrvatska rukometna reprezentacija danas otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv reprezentacije Islanda u Münchenu. Kaubojima će ovo biti 13. nastup na Svjetskom prvenstvu, a Hrvatska je do sada osvojila jedno zlato, tri srebra i jednu broncu. Ukupni omjer na Svjetskim prvenstvima je 70 pobjeda, četiri remija i 21 poraz.

> Hrvatska je SP samo jednom otvorila porazom – tada je osvojila jedino zlato

Za razliku od prošlih prvenstava, kada je Hrvatska uvijek bila u najužem krugu kandidata za medalju, od ovog prvenstva ne očekuje se puno. Cilj je izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre u koje idu reprezentacije rangirane od drugog do sedmog mjesta.

Kauboji na ovo prvenstvo dolaze s dosta igrača koji nisu pretjerano poznati široj javnosti, no, svi se slažu, unatoč izgubljenom statusu favorita, Hrvatska ima šanse za medalju!

> Vedran Zrnić: Vida će iskoristiti svoju kvalitetu, a Šipić je najbolji napadački pivot reprezentacije
> Marko Tarabochia: Duvnjak i Cindrić naši su motori, očekujem medalju
> Nikša Kaleb: Dolazi nam na naplatu što djeca umjesto svakog dana treniraju 2 ili 3 puta tjedno
> Petar Metličić: Stanje u kojem su Duvnjak i Stepančić ne ulijeva povjerenje

S današnjim suparnikom Islandom imamo iznimno pozitivna iskustva u prošlosti, u sedam međusobnih utakmica samo smo jednom remizirali, a nikada nismo izgubili. No, Skandinavci su tradicionalno jaka reprezentacija koje se Červarovi izabranici itekako moraju paziti. Vrlo je bitno turnir otvoriti pobjedom, pogotovo jer u iduću fazu prolaze samo tri reprezentacije i, dakako, prenose se bodovi iz prve faze.

> Odigraj Hrvatska - Island

Lino Červar objavio je popis od 16 igrača koji će nastupiti na današnjem dvoboju. Dvojac koji će se naći na tribinama je Halil Jagnjanac i nedovoljno spremni Ivan Šlišković.

Hrvatska za Island:

VRATARI - Marin Šego (PICK SZEGED), Ivan Stevanović (KADETTEN SCHAFFHAUSEN)

KRILA - Zlatko Horvat (PPD ZAGREB), Manuel Štrlek (VESZPREM), David Mandić (PPD ZAGREB), Ivan Vida (NEXE)

KRUŽNI NAPADAČI - Željko Musa (MAGDEBURG), Krešimir Kozina (GÖPPINGEN), Marin Šipić (NEXE)

BEKOVI - lijevi bek Damir Bičanić (PPS ZAGREB), srednji bekovi Domagoj Duvnjak (KIEL), Luka Cindrić (VIVE KIELCE), Igor Karačić (VARDAR), te desni bekovi Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (TATABÁNYA), Luka Šebetić (TREMBLAY).

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti