Zlatna Perković: Nikada u životu nisam imala ovako dobro natjecanje

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.08.17. | 07:30

U Londonu se sinoć svirala hrvatska himna.

Zasluge za to idu našoj sjajnoj atletičarki Sandri Perković, koja je na Svjetskom prvenstvu u Londonu vratila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska.

Sandra Perković ponovno je svjetska prvakinja u disku!

Osjećam se prekrasno, vratila sam svjetsku titulu u ruke. Sezona je bila dosta teška, imala sam uspona i padova, izvukla sam najbolje. Nikad u životu nisam imala ovako dobro natjecanje, dva puta sam prebacila preko 70 metara, a mogla sam baciti i dalje. Natjecanje je dugo trajalo, bodrila sam se iz serije u seriju, imala sam manjih tehničkih problema, nadam se da ću to na sljedećim natjecanjima i sljedećem Svjetskom prvenstvu ispraviti“, rekla je nova svjetska prvakinja po završetku natjecanja za HRT.

Posebno je vezana za olimpijski stadion u Londonu.

Ovdje je prekrasno. Ovdje sam osvojila svoje prvo olimpijsko zlato. Ovaj stadion u meni budi posebne emocije, pogotovo kada je pun kao što je danas bio. Svi su nas bodrili, iz serije u seriju. Kada dođem ovdje, osjećam se kao doma. Iskoristila sam svaku sekundu na ovom stadionu, dala sam sve od sebe i nadam se učinila Hrvate ponosnim“, kazala je Sandra, ne skidajući osmijeh lica.

Kako i ne bi kada je tako suvereno odradila nastup u finalu.

Ovog puta nijedan hitac nije otišao u mrežu, imala sam odlično zaigravanje i još bolje natjecanje“.

Pobjednički hitac od 70,31 metar bacila je u drugoj seriji i to je treći najbolji rezultat u povijesti finala Svjetskih prvenstava.

Drago mi je zbog toga, lovila sam da bude najbolji rezultat ali nedostajale su neke sitnice. Preda mnom je još mnogo svjetskih prvenstava i nadam se da ću na njih doći jednako spremna“.

Nakon svakog izbačaja u finalu nije djelovala previše zadovoljno.

Nijedan hitac nije izrađen do kraja, kao da je malo bio pod ručnom. ali danas te stvari nisu išle. No, daljina je pokazala da smo u dobroj formi“.

A što bi tek bilo da je mogla bacati sa svojim diskom.

Problem velikih natjecanja je što nam ne dozvoljavaju naše diskove. Dobivamo nove koji se kližu i nemate tu sigurnost kao na treningu“.

Najavila je Sandra i kako bi od nje još svašta mogli vidjeti do kraja sezone.

Do kraja sezone imamo još dva mitinga, u Birminghamu i Bruxellesu te naravno na Hanžeku i nadam se da bi tamo mogla prebaciti i veću daljinu“.

Odlično je otvorila nastup u finalu.

Otvorila sam sa 69 metara i tako se otvara bilo koje veliko natjecanje. To mi je dalo dodatni motiv. Stvarno sam uživala“.  

Za razliku od Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, ovo je bilo daleko ugodnije natjecanje.

Moram reći da su mi tamošnje kvalifikacije i finale bilo najgore iskustvo. Nije lijepo reći najgore, budući da sam se vratila s olimpijskim zlatom, ali bilo je najstresnije i nisam to željela ponoviti. To mi je bila škola. Više si ne želim dozvoljavati takve hitce. Napravili smo napredak nakon Rija“, kazala je Perković, poručivši kako za nju nema prevelikog slavlja, budući da su pred njom još tri natjecanja, borba za naslov u Dijamantnoj ligi. Sretno Sandra!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sandra PerkovićAtletikaSvjetsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti