REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Van de Zandschulp spasio tri meč-lopte za vodstvo Nizozemske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 15:05

Bio je ovo 11. meč 28-godišnjeg Nizozemca u Davis Cupu i njegova osma pobjeda. Arnaldi, koji je ove godine debitirao za talijansku reprezentaciju, u svom trećem pojedinačnom dvoboju je doživio prvi poraz u Davis Cupu

Teniska reprezentacija Nizozemske došla do vodstva 1-0 u četvrtfinalnom dvoboju završnog turnira Davis Cupa protiv Italije, nakon što je u prvom susretu dana Botic van de Zandschulp (ATP - 51.) svladao Mattea Arnaldija (ATP - 44.) sa 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7) spasivši tri meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Arnaldi je do prvog seta došao u 'tie-breaku' u kojem je njegov suparnik vodio 5-3 i imao set-loptu kod 6-5. No, s tri uzastopna poena Talijan je došao do značajne prednosti.

Ipak, Botic van de Zandschulp je smogao snage za preokret. Od 3-3 u drugom setu je osvojio šest od sljedećih sedam gemova, što mu je donijelo izjednačenje na 1-1 u setovima te prednost od 3-1 u odlučujućoj dionici meča.

Uslijedio je novi obrat. Arnaldi je nanizao tri gema i vratio rezultatsku ravnotežu koju su tenisači održali do 13. igre trećeg seta.

Prvi je do prednosti došao talijanski tenisač i poveo 5-3. Kod 6-4 je došao do dvije meč-lopte. Prvu je Nizozemac spasio na servisu, a drugu kad je na početnom udarcu bio Arnaldi. Talijan je novu meč-loptu imao kod 7-6, ali nije uspio vratiti servis Nizozemca. Nakon još jednog kratkog poena Botic van de Zandschulp je došao do prve meč-lopte i realizirao ju tako što je nakon dva sata i 52 minute borbe njegov suparnik promašio bekend paralelu.

Bio je ovo 11. meč 28-godišnjeg Nizozemca u Davis Cupu i njegova osma pobjeda. Arnaldi, koji je ove godine debitirao za talijansku reprezentaciju, u svom trećem pojedinačnom dvoboju je doživio prvi poraz u Davis Cupu.

U drugom pojedinačnom meču zaigrat će najbolje rangirani tenisači obiju reprezentacija, 22-godišnji Jannik Sinner (ATP - 4.) za Talijane te 27-godišnji Tallon Griekspoor (ATP - 23.) za Nizozemsku.

ITALIJA - NIZOZEMSKA 0-1

Matteo Arnaldi - Botic van de Zandschulp 7-6 (6), 3-6, 6-7 (7) 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Davis Cup

Ostale Vijesti