UFC-ov šou ide dalje: Bosanski bombarder pao nakon samo 44 sekunde

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 09:38

Jedan od rijetkih sportskih događaja koji ne misli stati zbog korone.

Oliveira nije razočarao sunarodnjake, iako ga nisu smjeli pratiti uživo jer su vrata arene u Brazilu morala ostati zatvorena zbog pandemije koronavirusa. U sjajnoj borbi brazilski majstor jiu jitsua pokazao je zašto je UFC-ov rekorder po broju pobjeda prekidom završišvši sedmu borbu zaredom prije posljednjeg gonga.

Nada se kako je učinio dovoljno za privlačenje pažnje Habiba Nurmagomedova ili Tonyja Fergusona, a Michaelu Bispingu u mikrofon potvrdio je kako će biti uz rung na njihovoj borbi...

„Tony i Habib, sjedit ću uz oktogon za vašu borbu, ne možete poreći kako nisam jedan od najboljih na svijetu. Spreman sam, želim taj pojas,“ rekao je Oliveira nakon borbe.

UFC je jedna od rijetkih sportskih organizacija koja još nije otkazala svoje evente zbog pandemije koronavirusa, a predsjednik Dana White uvjerava kako će se šou nastaviti unatoč velikom problemu koji je globalna epidemija priuštila svjetskom sportu.

Na eventu se borio i jedan Balkanac, no nažalost nije se proslavio, bosanski Danac Damir Hadžović, dobio je priliku pružiti dobrodošlicu Renatu Mojicanu u laku kategoriju, ali morao mu je stisnuti ruku svom suparniku nakon samo 44 sekunde borbe u prvoj rundi. Borba je gotovo instantno završila na parteru, Brazilac je u gunguli uzeo leđa „Bosanskom bombarderu“ i zadavio ga s leđa.

U lokalnom dvoboju Gilbert Burns prekidom u prvoj rundi pobijedio je legendu Demiana Maiju, a Johnny Walker u samo dvije borbe uspio je upropastiti svoj status mogućeg izazivača Johnu Jonesu. Po porazu od Coreyja Andersona, morao je stisnuti ruku i Nikiti Krilovu nakon tri runde.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ostali sportoviborilački sportoviMMADamir HadžovićDana WhiteUFC

Ostale Vijesti