Reuters
Reuters

Stvaranje povijesti u Parizu: Đokovićev 23. ili Ruudov prvi

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 11:05

Ogled na centralnom terenu Philippe Chatrier počinje u 14.30

Razlika u iskustvu je enormna: osvajač 22 Grand Slam naslova Novak Đoković protiv tenisača koji još ne zna kako je to držati GS trofej u rukama, Caspera Ruuda. No bez obzira na očigledan disparitet u odličjima između ovih tenisača, i jedan i drugi su svjesni velikog izazova koji ih danas od 14.30 očekuje na pariškoj zemlji.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Roland Garros je do sada bio turnir koji je Novaku najmanje odgovarao, prvenstveno zbog njegovog velikog rivala Rafe Nadala koji se probio do čak 14 titula u Parizu, dok je Ruud već okusio dva poraza u finalima GS-a prošle godine.

Nakon što je izvojevao pobjedu nad prvim nositeljem Carlosom Alcarazom u jako nahajpanom meču u kojem je Španjolca izdalo tijelo, Đoković je stao na loptu.

Mislim da iskustvo ne mora biti presudni faktor u ovakvim mečevima. Može pomoći u smislu kontroliranja emocija, ali to nije nešto što će vam donijeti pobjedu. Sviđa mi se osjećaj ispisivanja povijesti, to je prviligeija. Nevjerojatna privilegija je moći stvarati povijest u sportu koji istinski volim i koji mi je dao toliko toga. Motivacija je jako visoka, kao što možete i zamisliti. Ostao je još jedan meč, nadam se da ću staviti ruke oko trofeja”.

Kao i Đković, tako je i Ruud hvatao formu kako je turnir odmicao. Svladao je Holgera Runea, što je njegovo prvo slavlje nad Top 10 igračem na GS-u sedmom pokušaju, a onda je u polufinalu trijumfirao protiv Alexandera Zvereva.

Znam da će biti zrazito teško. On igra za svoj 23. Grand Slam naslov, a ja za prvi. Stoga ću pokušati igrati bez pritiska i uživati u trenutku. No, znam i da mi slijedi najteži ispit godine. Vidjet ću mogu li se poslužiti nekim stvarima iz prošlogodišnjeg poraza u finalu od Rafe, kako ne bih ponavljao iste greške”, naglasio je Ruud.

A o njemu je pričao i Zverev nakon poraza u polufinalu. Zverev ističe kako je Ruud očiti autsajder, ali i da norveški tenisač neće biti bez šansi.

Sjetite se finala US Opena Đokovića i Medvjedeva. Pritisak je to, svi smo mi ljudi. Novak je čovjek. Svi osjećamo pritisak, zato mislim da je to najbolji scenarij za Ruuda, da Novak bude nervozan”.

Za Đokovića je, pak, računica jasna. Pobijedi li danas u Parizu postat će prvi igrač s 23 GS titule i tako će se odmaknuti do Nadala. Povrh toga, vratio bi se i na poziciju broj jedan svjetskog tenisa.

Razmišljam samo o tome da osvojim još jednu GS titulu i znam da sam blizu. Poznat mi je ovaj osjećaj. Znam da igram protiv igrača koji je već bio u finalu i znam da je iskustvo na mojoj strani. Ali, kažem, to ne donosi pobjede”, podvukao je Novak. (pz)



Tagovi

Roland GarrosNovak ĐokovićCasper Ruud

Ostale Vijesti