REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Neutješni Nole: “Ta lopta je bila moja. Tragičar sam, što da radim... Moram preuzeti odgovornost”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 21:47

Iako mu sada nije lako, Nole je bio i bit će jedan od, ako ne i najveći, tenisač svih vremena.

Tri meč lopte spasio je Jannick Sinner koje su Srbiju mogle odvesti u finale Davis Cupa. Iako je na suprtonoj strani mreže bio jedan od najvećih koji je ikada uhvatio reket u ruke, Italija je na kraju ipak uspjela kreirati veliki preokret i plasirati se u finale. Prvo je Sinner svladao Đokovića za 1-1, da bi onda u meču parova Talijani bili bolji i izborili ogled s Australcima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Novak Đoković navikao je biti na vrhu. Ali, ne može ni on na vrhu biti stalno. Iako mu je sigurno jako teško, nekako je pronašao snage odgovoriti na novinarska pitanja. Poslije teškog poraza Nole je rekao sljedeće:

“Meni je uvijek najveća čast igrati za reprezentaciju, daleko je sljedeća godina, trenutno je vruća glava poslije svega što smo doživjeli. Hvala selektoru i svim igračima što su nas bodrili”, rekao je Novak pa dodao:

“Svi smo dali maksimum u okviru svojih mogućnosti, svatko u odnosu na svoju ulogu koju je imao. Zaista smo imali fantastičnu atmosferu. Jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja. Tragičar sam, što da radim... Moram preuzeti odgovornost.”

Sinner je ove subote ostvario vjerojatno svoju najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

“Znam Jannikove kvalitete, ali mislio sam da će malo pasti u parovima... Nije, održao je ekstremno visok nivo. Imao sam puno šansi u singlu, ali je pronalazio sjajne servise. Neću o tome govoriti, zvučat će kao izgovor. Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cijele godine sam se pumpao za ovaj tjedan, mislima bio u njemu, pokušao doprinijeti, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno”, dodao je Novak, pa za kraj poručio:

“Nemam sada snage pričati o ciljevima i što je bilo, godina je bila sjajna, ali gorak završetak, to je sve što imam reći.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Novak ĐokovićDavis Cup

Ostale Vijesti