Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Lena Stojković obranila naslov svjetske prvakinje

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.06.23. | 17:36

Hrvatska tekvondo reprezentacija vratit će se tako sa Svjetskog prvenstva s najmanje četiri medalje

Splićanka Lena Stojković u petak je na Svjetskom prvenstvu u tekvondou u Bakuu obranila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 46 kg, a do nove zlatne medalje sjajna 21-godišnja članica splitskog Marjana stigla je svladavši u finalu Tajlanđanku Kamonchanok Seeken u dramatičnom preokretu u tri runde.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, tajlandska reprezentativka je u prvu rundu uvjerljivo dobila sa 14-4, da bi Stojković drugu rundu dobila sa 12-11. U odlučujućoj trećoj rundi 21-godišnja Splićanka je slavila sa 6-4 i tako obranila naslov osvojen prošle godine u Guadalajari. Za plasman u finale Stojković je u polufinalu svladala Japanku Ruku Okamoto u dvije runde (6-4, 9-0).

Za Hrvatsku je ovo četvrto odličje u glavnom gradu Azerbajdžana, a prvo zlato. Prije Lene Stojković, srebrnu medalju je osvojio Ivan Šapina, a brončanim odličjima okitile su se Bruna Duvančić i Matea Jelić.

S ovim odličjem, brojčano je izjednačen dosad rekordni učinak na svjetskim prvenstvima, a on je ostvaren 2019. u Manchesteru kada su brončane medalje osvojili Ivan Šapina, Doris Pole, Kristina Tomić i Bruna Vuletić.

No, preostala su još dva dana natjecanja u kojima nastupaju Marko Golubić (74 kg), Ivana Arelić (62 kg), Paško Božić (plus 87 kg) i Nika Karabatić (53 kg) pa nije isključeno da se hrvatski tekvondaši iz Bakua vrate s novim rekordnim ulovom. (hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TekvondoLena Stojković

Ostale Vijesti