Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Ipak ništa od Usika ni Joshue: Hrgović saznao idućeg protivnika

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.11.23. | 21:56

Na priredbi koja će se 23. prosinca održati u Rijadu, Hrgović neće napasti pojas za prvaka svijeta.

Iako se nakon pobjede Oleksandra Usika (36) nad Britancem Danielom Duboisom (25), i obrane naslova u WBO, WBA i IBF verzijama špekuliralo da bi iduću borbu Ukrajinac mogao imati protiv našeg neporaženog teškaša Filipa Hrgovića (31), koji je prvi izazivač po IBF-u. Kasnije su u kontekst idućeg suparnika našeg boksača dolazili Martin Bakolea (30) ili bivšeg prvaka Anthonyja Joshue (34). No, Hrgović (16-0) će na kraju boksati protiv 41-godišnjeg Australca Marka De Morija koji u karijeri ima 41 pobjedu, dva remija i dva poraza. Istu večer borit će se i Joshua, ali protiv drugog izazivača po IBF-u, Otta Wallina (32, 26-1).

Ako Hrgović i Joshua upišu pobjede, postat će prvi i drugi izazivač po IBF-u, te bi pobjednik tog tvoboja napao Usika. Prema tome, Hrgovića dvije teške borbe dijele od borbe za napad na naslov svjetskog prvaka, priča se u boksačkim krugovima.

Zanimljivo, idući Hrgovićev protivnik De Mori je 'hrvatski zet', budući da se oženio s našom powerliftericom Milijanom Vojnović.

Priredba će se održati 23. prosinca u Rijadu, a osim ranije spomenutih borbi na njoj će sudjelovati potencijalni Hrgovićevi protivnici Dubois i Deontay Wilder. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

borilački sportoviBoksFilip HrgovićOleksandr UsikAnthony JoshuaMark de Mori

Ostale Vijesti