Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska u petak protiv Egipta za plasman u viši rang

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 21:52

Dvoboj će započeti u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu

Ženska teniska reprezentacija Litve pobjedom 2-1 u susretu s reprezentacijom Egipta otvorila je razigravanje za plasman od prvog do trećeg mjesta na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa, kojem je domaćin glavni litavski grad Vilnius.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska reprezentacija će svoj prvi meč u tom razigravanju odigrati u petak protiv Egipta, a dvoboj u SEB Areni će započeti u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu. Pobjeda bi hrvatskim tenisačicama osigurala plasman u viši rang natjecanja, bez obzira na ishod subotnjeg susreta s reprezentacijom Litve.

O pobjedi u dvoboju litavskih i egipatskih tenisačica odlučivala je igra parova, nakon što su u pojedinačnim mečevima obje reprezentacije ostvarile po jednu pobjedu. Vodstvo Litvi donijela je 21-godišnja Klaudija Bubelyte (WTA - 651.) koja je sa 6-1, 6-4 nadigrala Lamis Alhussein (WTA - 579.). U drugom dvoboju je Mayar Sherif (WTA - 72.) opravdala status favortkinje i pobijedila Justinu Mikulskyte (WTA - 223.) sa 6-2, 6-1.

U odlučujućem meču parova litavska izbornica Edita Liačoviciute je spojila Mikulskyte s Patricijom Paukštyte, a egipatski izbornik Karim Zaher je uz Sherif na teren poslao Yasmin Ezzat. Litavke su se pokazale boljim parom i slavile sa 6-2, 7-5.

Litavkama bi ova pobjeda mogla značiti plasman u Euro-afričku skupinu 1, u slučaju da u petak izabranice Marina Bradarića svladaju reprezentaciju Egipta. Tom pobjedom bi i Hrvatska izborila povratak u Euro-afričku skupinu 1, a subotnji dvoboj protiv Litve bi samo bio važan zbog bodovanja za renking reprezentacija i osvajanje prvog mjesta na turniru u Vilniusu.

Hrvatska je u dosadašnja dva nastupa u SEB Areni ostvarila dvije maksimalne pobjede od 3-0. Lea Bošković i Antonia Ružić imaju po dvije pobjede u pojedinačnim dvobojima te po jednu u parovima u kojima im je partnerica bila Iva Primorac.

Novi izbornik Marin Bradarić na raspolaganju ima i Petru Martić, dok je Donna Vekić u utorak napustila glavni grad Litve i vratila se u Zagreb, gdje se oporavlja od ozljede.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Billie Jean King Cuphrvatska ženska teniska reprezentacija

Ostale Vijesti