Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska bolja od Sjeverne Makedonije, slijedi razigravanje za viši rang

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.04.24. | 15:52

Nova pobjeda naših tenisačica

Antonia Ružić i Lea Bošković svojim su pojedinačnim pobjedama protiv Line Đorčeske i Magdalene Stoilkovske donijele pobjedu hrvatskoj ženskoj teniskoj reprezentaciji u susretu sa Sjevernom Makedonijom, a time i plasman u razigravanje za plasman u Euro-afričku skupinu 1 Billie Jean King Cupa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U dvoboju koji je odlučivao o prvom mjestu u grupi A turnira Euro-afričke skupine 2, kojem je domaćin litavski glavni grad Vilnius, prvo je Lea Bošković (WTA - 214.) svladala Magdalenu Stoilkovsku (WTA - 1127.) sa 7-5, 6-2 i tako donijela vodstvo Hrvatskoj.

Baš kao i u utorak protiv Estonije, 21-godišnja Antonia Ružić (WTA - 210.) je otklonila sve dvojbe oko pobjednika susreta i prije meča parova, svladavši najbolje rangiranu makedonsku igračicu, 29-godišnju Linu Đorčesku (WTA - 219.) sa 5-7, 6-2, 6-2.

Meč parova će tako biti samo ekshibicijskog karaktera, jer je poznato da je Hrvatska pobjednik skupine s dvije pobjede. Sjeverna Makedonija je osvojila drugo mjesto s učinkom 1-1, a Estonija je treća s dva poraza.

Hrvatska će u nastavku turnira razigravati za dva mjesta koja donose plasman u Euro-afričku skupinu 1 protiv reprezentacije Litve, koja je s maksimalnih 3-0 osvojila prvo mjesto u grupi B, te protiv pobjedničke reprezentacije iz skupine C.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

hrvatska ženska teniska reprezentacijaLea Bošković

Ostale Vijesti