Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Hrgović o meču protiv Huntera: "Ovo je prilika života, preda mnom je meč karijere"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 12:32

Svjestan je da je ovo ogromna prilika za napad na titulu.

Pred Filipom Hrgovićem uistinu je velika prekretnica.

Najbolji hrvatski boksač dobio je veliku priliku od boksačkog promotora Eddiea Hearnea te je pred njim borba karijere. Velike prilike svjestan je i njegov promotor koji ga je hvalio u izuzetno uglednom Sky Sports.

Naime, u svibnju će se boriti protiv 32-godišnjeg Amerikanca Michaela Huntera (19-1-1), teškaša koji će Hrgoviću biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Upravo je tom prigodom Hrgović sazvao konferenciju za novinare u svojoj dvorani, gdje mu je u pratnji bio trener Yousuf Hasan.

Federacija IBF odlučila je spojiti Huntera i Hrgovića, a pobjednik tog meča trebao bi iduće godine dobiti priliku izazvati aktualnog IBF prvaka, Britanca Anthonyja Joshuu, pred kojim je također borba protiv Tysona Furyja.

Za početak, Hrgović se ispričao novinarima koje je držao u mraku po pitanju informacija oko meča s Hunterom.

''Ispred mene je meč karijere, ovo je prilika života. Imao sam i malo sreće. red je došao na mene. Bogu hvala na tome. Nema mjesta euforiju. Još ništa nije odrađeno. Tek trebam pobijediti, pa onda još jednom, pa uzeti titulu i onda ju obraniti još 20 puta. Ovo bi mogla biti prekretnica u mom životu'', započeo je najbolji hrvatski boksač.

Zatim je nastavio o svom protivniku.

"Znam da Hunter nije tu borbu htio. Puno je pričao, dok sam ja šutio. Ja sam je želio i borio bih se za manje novca da je trebalo. Ako pobijedim Huntera ja sam drugi izazivač. Inače, dobar je borac. U svim mečevima kreće jako, a onda se ispuše. Tako će vjerojatno biti i sad. Moram u prvih par rundi ga iskontrirati i pokazati svoju snagu. Kad osjeti koliko sam jak, drugačije će se ponašati. Ne smijem mu dati priliku da me pogodi s tim svojim eksplozivnim naletima. U ovom meču se pokazati sve ono što sam pričao dok sam spremao protiv lošijih protivnika. Jako sam radio, disciplinirano sam živio i mislim da Hunter nije na mojoj razini.''

Još uvijek ne zna termin i mjesto borbe, kao ni sparing partneri.

''Okvirno se zna termin, bit će početkom svibnja. Još ne znamo gdje će se borba dogoditi. Hoće li to biti SAD ili Njemačka, to će tek dogovoriti promotori. Što se tiče sparing partnera, bit će ih nekoliko, slični Hunteru.

Kad bi mogao birati između Joshue ili Furyja, izabrao bi: 

''Ne znam, obojica su izvrsni boksači. Prave zvijezde i s komercijalne strane nema neke razlike. Stilski su različiti, ali ja sam borac i svejedno mi je. Što se tiče njihove borbe jako je teško to prognozirati. Imaju adute obojica, ali Joshua je po meni kompletniji borac. Ima više oružja u svom arsenalu. U svakom slučaju će biti odlična borba.'

Budući da su pred njim borbe u kojima će se boriti protiv ozbiljnih protivnika, a to je nešto što mu se dosad zamjeralo, poraz bi mogao biti sasvim realna opcija. Što misli o tom ishodu?

"Neće biti smak svijeta, ali sigurno bi to bilo pet koraka unatrag. Jer onda bih morao odraditi opet nekoliko jakih borbi da bih došao u poziciju na kojoj sam sad.''


Tagovi

BoksFilip HrgovićEddie HearnAnthony JoshuaTyson Fury

Ostale Vijesti