EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Filip Mihaljević: "Cilj je finale i 22 metra, spreman sam za Tokio"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.07.21. | 13:37

Najbolji hrvatski atletičar se danas družio s medijima u Splitu pred odlazak na Olimpijske igre

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević održao je danas konferenciju za medije u Splitu, na stadionu u Parku mladeži. U petak putuje u Zagreb odakle će u subotu krenuti prema Japanu na svoje druge Olimpijske igre. Spreman i motiviran da u Tokiju ostvari rezultat karijere.

„Idemo u Tokio s ciljem da uđem u finale, to je osnovna želja. Sezona je do sada bila uspješna, zadovoljan sam rezultatima i formom pa s optimizmom gledam prema Olimpijskim igrama. Najvažnije je da putovanje prođe bez problema, da ostanemo negativni na Covid i dođemo na natjecanje bez problema. Svi znate koliko problema sport ima s pandemijom, nadamo se da mi nećemo imati problema“, istaknuo je Mihaljević.

Za početak će biti u Kagawi zajedno s ostatkom atletske reprezentacije, a 30. kolovoza ulazi u Olimpijsko selo .

„Dobro smo trenirali, iza sebe imam nekoliko vrlo dobrih tjedana i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu. Najvažnije su kvalifikacije 3. kolovoza, treba biti maksimalno koncentriran za taj dan jer mogu biti komplicirane. Imate samo tri hica, a konkurencija je užasno velika. Kugla je vrlo jaka disciplina, mnogo je kandidata za medalje i biti među 12 ljudi u finalu bio bi veliki uspjeh. Naravno, moje ambicije su najveće, želim baciti najbolji rezultat, želim prebaciti 22 metra. Pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti. Nema u kugli pravila, medalje su se znale osvajati s 21 metar, ali nekad je i 22.50 bilo malo“, dodao je Mihaljević.

Uz njega će u Tokiju biti trener Marko Mastelić, mladi stručnjak koji je trenirao Stipu Žunića.

„Filip je spreman, dobro je radio, sve što smo planirali smo napravili. Ima dobar kontinuitet rezultata, ustalio se preko 21 metar i još ima vremena za napredak. Želja nam je da nastavimo pomicati granice, da postane prvi Hrvat koji je prebacio 22 metra. To bi bio izuzetan rezultat“, istaknuo je Mastelić, trener u splitskom ASK-u.

Proteklih je dana Mihaljević trenirao u Splitu, imao je potpuni mir i odlične uvjete u svom ASK-u.

„Moram se zahvaliti Klubu i Savezu na potpori i podršci, imali smo sve što nam treba, radili smo dobro na Parku mladeži. Svakom sportašu je važno biti miran na treninzima i natjecanjima, a mi smo to imali“,  dodao je Mihaljević.

U ime atletskog kluba ASK Mihaljevića i njegovog trenera na put u Japan ispratio je Goran Vuković, novi predsjednik kluba koji je prije dva tjedna naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Ivana Veštića.

„ASK je stabilan i uredan klub, preuzimamo ga u vrlo dobrom stanju na čemu se moram zahvaliti bivšem predsjedniku Ivanu Veštiću. Naši planovi su jasni, želimo napraviti nekoliko koraka naprijed, modernizirati klub, pokrenuti nove projekte i postati najbolji atletski klub u Hrvatskoj. Siguran sam da to možemo, a vrlo smo ponosni i počašćeni što u našem klubu imamo Filipa Mihaljevića, izuzetnog atletičara i sportaša. On će i dalje imati našu punu podršku, od sveg srca mu želimo sreću u Tokiju i da tamo ostvari najbolji rezultat“, istaknuo je Vuković, i sam nekadašnji atletičar, bacač koplja iz splitskog ASK-a 


Tagovi

Filip MihaljevićAtletikabacanje kuglehrvatskaHrvatski olimpijski odborOlimpijske igreTokio 2020

Ostale Vijesti