Action Images / Paul Childs
Action Images / Paul Childs

Evans odustao, Rovanpera praktički osigurao obranu naslova

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 28.10.23. | 20:06

Finac nakon subote ima 1:22.9 minuta prednosti ispred trećeg Estonca Otta Tanaka (Ford), odnosno 1:54.0 minuta ispred četvrtog Francuza Sebastiena Ogiera (Toyota)

Finac Kalle Rovanpera (Toyota) praktički je osigurao drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka u reliju nakon što je njegov jedini suparnik, momčadski kolega Velšanin Elfyn Evans (Toyota) u subotu morao odustati od daljnjeg nastupa na Srednjeeuropskom reliju, pretposljednjoj postaji SP-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Evansove ionako male šanse za osvajanjem naslova postale su još manje nakon što je izletio s ceste tijekom 11. brzinskog ispita ovotjednog relija koji se vozi cestama triju država, Češke, Austrije i Njemačke. Prilikom izlijetanja Velšanin je toliko oštetio automobil da nije bio u mogućnosti nastaviti.

Rovanpera je po Evansovu odustajanju postao oprezniji te je prepustio vodstvo u redoslijedu relija Belgijancu Thierryju Neuvilleu (Hyundai), koji uoči nedjeljnih brzinaca ima 26.2 sekunde bolje vrijeme, jer je Fincu dovoljnu u nedjelju završiti reli i osvojiti pokoji bod kako bi postao nedostižan za konkurenciju i prije posljednjeg relija sezone koji će se voziti u Japanu za tri tjedna. Taj zadatak ne bi trebao biti pretežak s obzirom da Rovanpera nakon subote ima 1:22.9 minuta prednosti ispred trećeg Estonca Otta Tanaka (Ford), odnosno 1:54.0 minuta ispred četvrtog Francuza Sebastiena Ogiera (Toyota).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

ReliSvjetsko prvenstvo u relijuWRCKalle RovanperaElfyn EvansThierry Neuville

Ostale Vijesti