Ćorić najavio polufinale Davis Cupa u Zadru: Došao sam ranije nego obično na pripreme

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.09.18. | 15:52

Hrvatski tenisač pun je samopouzdanja.

Hrvatska teniska reprezentacija narednog vikenda (14.-16. rujna) igra polufinalni susret protiv izabrane vrste Sjedinjenih Američkih Država.

Polufinale se igra u zadarskom Višnjiku (pored dvorane Krešimira Ćosića) na montažnom igralištu, a podloga će biti zemljana. Hrvatski 'reket broj 2', Borna Ćorić stigao je nešto ranije kako bi se pripremio za dvoboj koji će odlučiti putnika u finale.

„Veselim se tom meču, došao sam ranije nego obično da se pripremim jer sam si htio dati što više vremena da se dobro pripremim“, izjavio je Ćorić, potom je nakon odrađenog treninga prokomentirao sami teren i stadion: „Izgleda prekrasno, ugodno sam se iznenadio. Vidio sam prije neke fotografije, ali danas, kad smo došli vidio sam da izgleda odlično. Stvarno smo zadovoljni. Teren je bio solidan, iako ima još dosta prostora za napredak, da bude onako kako meni odgovara. Vidjet ćemo kako će biti tijekom idućih dana, ali siguran sam da će napraviti odličan posao.“

Borna se potom osvrnuo na svoju pripremu i dosadašnji dio sezone.

„Mislim da sam cijele godine radio fenomenalno. Stvarno sam fokusiran samo na tenis, nemam ništa drugo nego samo tenis. Sav taj trud mi se isplatio. Mislim da sam promijenio dosta stvari i to na bolje, pa mi je to nagrada. Ostalo mi je još pet turnira i mislim da ih mogu dobro odigrati“, rekao je 21-godišnji Borna, trenutno 18. igrač svijeta.

Za tako dobar plasman na ATP ljestvici zaslužni su odlični rezultati – polufinale Indian Wellsa koje je nesretno izgubio od Rogera Federera te naslov u Halleu gdje se osvetio Švicarcu za poraz u SAD-u. Velik je rad iza tih rezultata, napominje Borna.

„Trenirao sam u pripremama za sezonu pola jedanaestog i cijeli dvanaesti mjesec. Dosta smo stvari promijenili, neke smo radili drugačije i trebalo je nekoliko mjeseci da to 'sjedne'. Već sam se osjećao bolje, igra je bila na mjestu, ali nije bilo rezultata. I onda je došao Indian Wells, koji mi je jako digao samopouzdanje, te naravno Halle“, zaključio je osvrt na svoju sezonu mladi Zagrepčanin.

Borna je prije dvije godine slavio u petom meču susreta protiv SAD-a u Davis Cupu, kada je svladao Jacka Socka. Upravo će se on pojaviti u Zadru te će Borna, vrlo vjerojatno, ponovno zaigrati protiv Amerikanca. Hrvatski tenisač prisjetio se tih mečeva.

„Sjećanja su odlična. Prvi meč u petak sam igrao protiv Johna Isnera i bilo je baš jako loše. Poslije sam razmišljao trebam li igrati peti meč. No preuzeo sam odgovornost, osjećao se fenomenalno i u biti je sve išlo kako sam htio. Ugodna su sjećanja i mislim da mi je to dosta pomoglo u karijeri“, izjavio je Ćorić da bi zaključio sa par rečenica o Socku: „Bit će jako zanimljivo. On nije u najboljoj formi ove godine, ali na taj jedan dan to apsolutno ništa ne znači, može se sve dogoditi. Mislim da je na zemlji čak bolji nego na betonu, na toj me podlozi jednom i pobijedio, istina prije nekoliko godina. Ima jako dobru igru za zemlju“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićHrvatska teniska reprezentacija

Ostale Vijesti