Susan Mullane-USA TODAY Sports
Susan Mullane-USA TODAY Sports

APSOLUTNA SENZACIJA: Borna Ćorić osvojio ATP Masters 1000 turnir u Cincinnatiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 01:20

Hrvatski tenisač je u finalu svladao četvrtog nositelja turnira Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 7-6(0), 6-2!

Apsolutnu senzaciju priredio je Borna Ćorić. Hrvatski tenisač je odigrao turnir karijere te je u finalu ATP Masters 1000 turnir u Cincinnatiju svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa 7-6(0), 6-2.

Na putu do finala Borna je svladao ponajbolje tenisače svijeta poput Lorenza Musettija, Rafaela Nadala, Roberta Bautiste-Aguta, Felixa Augera-Aliassimea, Camerona Norriea i na kraju Stefanosa Tsitsipasa. Tijekom cijelog turnira Ćorić je izgubio svega jedan set i to od jednog od najboljih tenisača u povijesti, Rafe Nadala, dok je sve druge protivnike pobjeđivao s 2:0 u setovima.

Da bi se zornije opisao ovaj veličanstven uspjeh hrvatskog tenisača mora se naglasiti kako se Ćorić ožujku ove godine vratio tenisu nakon više od godinu dana pauze, a na ovom turniru u SAD-u je kao 152. tenisač svijeta svladao 33., 3., 19., 9., 11. i na kraju 7. igrača svijeta.

Borna Ćorić je u finalu slavio u meču koji je trajao nešto manje od dva sata. Do prvog seta je došao osvojivši 13. igru, s tim da pritom Tsitsipas nije osvojio nijedan poen. Set je zaključio s 22 winnera te 23/28 poena na prvom servisu.

U drugom setu Borna je bio nemilosrdan. Spasio je tri break lopte, dok je Tsitsipasu dva puta oduzimao servis. Iskoristio je drugu meč loptu, a valja istaknuti kako je u drugom setu imao četiri as servisa, 15 winnera te je osvojio 13 od 15 poena na prvom servisu.

25-godišnji Zagrepčanin je u svaki od mečeva na ATP Masters 1000 turnir u Cincinnatiju ušao kao autsajder. Nitko ga nije spominjao kao mogućeg kandidata za naslov, ali je tenisom života pomeo konkurenciju i osvojio najveći turnir u svojoj karijeri.

Apsolutna senzacija i još jedan dokaz Hrvatske kao megasile u svijetu tenisa.

Borna, majstore!

ATP Cincinnati, finale

Nedjelja, 21. kolovoza

Borna Ćorić – Stefanos Tsitsipas (4) 7-6(0), 6-2


Tagovi

Borna ĆorićATP CincinnatiMasters

Ostale Vijesti