Sebastian El-Saqqa/DPA
Sebastian El-Saqqa/DPA

Zlatko Dalić: "Ovo je emotivno jako, ciklus je završen"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 20:32

Izbornik reprezentacije Hrvatske bio je prilično emotivan nakon utakmice

Počelo je čestitkom Maroku. Zlatko Dalić bio je svjestan svih problema s kojima se protivnik Hrvatske suočio u pripremi ove utakmice.

“Žao mi je, znam kako im je jer su me podsjetili na nas iz Rusije. Medalja je zlatnog sjaja, mala država se opet vraća kući s medaljom i to je fantastično”, rekao je Zlatko Dalić na press konferenciji poslije utakmice za treće mjesto na SP-u. Upitan za neke posebne trenutke, Dalić se sjetio utakmice s Brazilom nakon koje je rekao kako je tek sada u problemu jer nisu niti tamo niti ovamo.

“Najgore je kada se boriš za treće mjesto pa izgubiš. Ovo je kraj puta, teškog rada i vremena. Ciklus je završen. Ovo je jako emotivno za sve nas”, poručio je izbornik Hrvatske koji se suoči s pitanjem je l' bi Joško Gvardiol trebao dobiti nagradu za najboljeg mladog igrača turnira.

“Pokazao je da obrambeni igrač može biti najbolji igrač prvenstva. Obično tu nagradu dobivaju napadači”.

Dalić je bio upitan i za preminulog Sinišu Mihajlovića.

“Igrali smo skupa, žao mi je što je izgubio svoju bitku. Mi smo svoju večeras dobili, on je svoju nažalost izgubio. Bio je vrhunski igrač, kada odlaze mladi ljuti to je tragedija. Igrali smo skupa u Dinamu uz Vinkovaca i stvarno mi je žao. Iskrena sućut obitelji”.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićVatreniHNS

Ostale Vijesti