REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

OCJENE - Hrvatska: Oršić junak u briljantnoj predstavi bez slabe točke, Gvardiol čudesan, Kovačić najbolji dosad

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.12.22. | 19:00

Najbolja igra Hrvatske na turniru u Kataru u najvažnijem trenutku!

Evo kako smo ocijenili Vatrene, slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
I nije imao previše posla u ovoj utakmici. Ono što je imao, odradio je bez zamjerke. Kod gola Maroka nemoćan, a u nastavku kada se lomila utakmica skinuo “zicer” En Nesyriju.
Ocjena
7
Josip StanišićObrana
Kod gola za izjednačenje se činilo da je zakasnio, ali nije tu bilo neke prevelike krivnje desnog beka. Dobar prema iza, često se nudio prema naprijed. Brzo se privikao na igru, odlično surađivao s Majerom.
Ocjena
6.5
Josip ŠutaloObrana
Stoperi su bili najbolja karika reprezentacije Hrvatske na turniru. Ulazak Šutala umjesto Lovrena to nije niti malo promijenio. Dobar, rutiniran, siguran, hladnokrvan. Velika perspektiva u budućnosti.
Ocjena
7
Joško GvardiolObrana
Sjajnom reakcijom probio je obranu Maroka. Primarne zadatke odradio praktički bez greške. Ponovno. Opasan prema naprijed, stigao i odigravati pete, izborio kazneni udarac koji katarski Ray Charles nije htio vidjeti… Čudo od igrača.
Ocjena
8
Ivan PerišićNapad
Impresivna partija na poziciji lijevog beka. Držao je svoju stranu, asistirao za gol. Raspoložen za igru, agresivan, živ…
Ocjena
7
Luka ModrićVezni red
Sjajan pokušaj koji je suparnički vratar jedva obranio. Ako je zadnja Lukina na SP-u a vjerojatno jest, kapetan Vatrenih otišao je sa stilom. Veliki respekt.
Ocjena
7
Mateo KovačićVezni red
Zajedno s Modrićem dirigirao igrom. Kreirao je, imao dubinu, sudjelovao u akciji za gol Oršića. Njegova najbolja partija na Mundijalu.
Ocjena
8
Lovro MajerVezni red
U najboljoj namjeri asistirao suparniku za gol. Odlično izvodio prekide, snašao se u tom međuprostoru. Pokazao da Modrić ima kome ostaviti “desetku” kada ode jednog dana u mirovinu.
Ocjena
7
Andrej KramarićNapad
Ponovno je pokazao da se najbolje snalazi kada ima špicu ispred sebe koja mu daje veliku slobodu. Imao je pokušaj glavom. Nije zabio ovaj put, na koncu se ozlijedio. U suzama napustio teren.
Ocjena
6.5
Mislav OršićNapad
Vidjelo se da je silno motiviran. Razigran, spreman na suradnju, strijelac. Njegova igra bila je pravo osvježenje ali i pokazatelj da ga se moglo više koristiti na Mundijalu. Pozitivan stav i pristup mu se vratilo sjajnim golom… Junak borbe za broncu.
Ocjena
8.5
Marko LivajaNapad
Kao da ga nema, ali je tu. Puno odradio, navlačio igrače na sebe, odradio velik posao u suparnikom kaznenom prostoru. Na koncu dodao Oršiću za gol.
Ocjena
6.5
Nikola VlašićVezni red
Od 61. minute umjesto Kramarića. Unio je živost u idealnom trenutku. Hrabar pokušaj iz daljine skoro je iznenadio vratara Maroka. Sve što je napravio, bilo je dobro.
Ocjena
7
Mario PašalićVezni red
Od 66. minute umjesto Majera. Ušao je za posjed. Taktički je napravio sve što je izbornik Zlatko Dalić tražio od njega. Popunio je vezni red. Pomagao u obrani. U jednoj situaciji nedovoljno konkretan.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Od 66. minute umjesto Livaje. Jak na lopti, suparnik nije imao ništa drugo nego da ga redovito ruši na tlo. U ključnim trenucima je svojom igrom i držanjem lopte nudio predah suigračima.
Ocjena
7
Kristijan JakićVezni red
Od 90+5. minute umjesto Oršića. Dao mu je Dalić da i on upiše koju minutu na SP-u što je svojim stavom i pozitivom koju je širio tijekom turnira.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Odlično postavljena Hrvatska s velikim iznenađenjem u vidu Perišića kao lijevog beka kako bi se napravio prostor Oršiću koji mu je vratio golom. Svaka čast za minute Jakiću. Najbolja igra Hrvatske na turniru.
Ocjena
8

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićMislav OršićJoško GvardiolDominik LivakovićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti