REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Zemlja izlazećeg sunca i raspoloženih napadača: Minamino i društvo slavili rezultatom 14:0

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 15:04

Na poluvremenu su vodili rezultatom 5:0, a onda su u nastavku ubacili u 'brzinu više'.

Reprezentativci Japana upisali su svoju petu pobjedu u petoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u grupi F. U gostima su svladali Mongoliju, posljednju momčad u skupini, a konačan rezultat bio je 14:0 za goste iz Japana.

Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je takva da ju najbolje opisuje sam rezultat, ali Japanci nisu pokazali ni trunku empatije prema domaćinu koji je potpuno devastiran u današnjem ogledu. Samo u sudačkoj nadoknadi Japanci su postigli tri pogotka, a pogotke za goste su zabijali redom Minamino (13'), Osako (23', 55', 90+2'), Kamada (26'), Morita (33'), Tuya (autogol 39'), Inagaki (68', 90+3'), Ito (73', 79'), Furuhahi (78', 87') i Asano (90+1').

Japanci sad imaju gol razliku 27:0, što u prijevodu znači da po utakmici zabijaju 5,4 pogotka, dok se njihova mreža zasad nije tresla. No, to nije nikakvo iznenađenje uzmemo li u obzir da su s njima u skupini još Tadžikistan, Kirgistan i Mianmar.

Mongolija je jasno posljednja momčad skupine, oni su primili jednak broj pogodaka koliko su ih Japanci zabili, a u mrežu protivnika ugurali su dvije lopte. Zanimljivo, Mongolija je zasad odigrala sedam utakmica (dvije više od Japana), a u prvom kolu su čak na svojem terenu svladali Mianmar minimalnim rezultatom kad je precizan bio Dulguun (17').

Prije današnje utakmice, Mongolija i Japan sastali su se 2019. godine, a tad su Japanci na svojem Saitama stadionu slavili rezultatom 6:0. Dakle, dvije utakmice, dvije pobjede Japana i prosječan rezultat 10:0. Nije loše…



Tagovi

Japanjapanska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineIz drugog kuta

Ostale Vijesti