MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Zaza s dva gola kreirao veliki preokret Torina za slavlje protiv Sassuola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 17:05

Gosti su imali veliku prednost, no tad se ukazao njihov bivši igrač. Tko će kome, ako ne svoj svome…

U Torinu je odigrana zaostala utakmica 24. kola talijanske Serie A u kojoj se istoimeni domaćin vratio iz ponora od -2 te kreirao preokret i slavio protiv Sassuola rezultatom 3:2.

Gosti su na najbolji mogući način otvorili utakmicu i poveli već u šestoj minuti. Dugo su kombinirali oko kaznenog prostora domaćina, lopta je stigla do Đuričića koji je pokušao pronaći Caputa, međutim, na loptu je naletio Berardi i iz okreta pogodio za 0:1.

Prvi gol Berardija pogledajte OVDJE.

Torino je svoju prvu veliku priliku propustio u 15. minuti, Mandragora je primio loptu u kaznenom prostoru te se oslobodio za šut, međutim Consigli bez većih problema brani.

Iako su domaćini imali prividnu kontrolu utakmice te su sve češće pritiskali prema naprijed tražeći gol kojim bi se vratili u egal, gosti u 38. minuti stižu do povećanja vodstva. Berardi je izveo korner s lijeve strane i prebacio na kontra stranu, od kud Toljan iz prve ubacuje nazad i baš pogađa utrčalog Berardija koji s pet metara iskosa probija domaćeg vratara za 0:2.

Drugi gol Berardija pogledajte OVDJE.

Nastavak su otvorili domaćini sjajnom prilikom u 59. minuti, ali Mandragorov udarac odlazi tik iznad grede. Torinezi su i u drugom dijelu imali kontrolu nad loptom, ali su teško stvarali ozbiljnije prilike pa je utakmica prema naprijed ponovno živnula u zadnjih 20-ak minuta.

Prvo je Sassuolo zaprijetio u 73. minuti preko Caputa, da bi samo minutu kasnije Zaza zabio za domaćine, ali na njegovu žalost bio je u nedozvoljenoj poziciji te je isti poništen.

Međutim, bivši igrač Sassuola u 77. minuti ipak stiže do regularnog gola. Gosti su pokušali kreirati napada, koji je zaustavljen na sredini terena, lopta stiže do Sanabrije koji glavom pronalazi samog Zazu za 1:2.

Podsjetimo, Simone Zaza je igrao u dresu Sassuola od ljeta 2015. do 2017. godine, upisao 69 nastupa i zabio 21 gol.

Gol Zaze pogledajte OVDJE.

U 87. minuti Torino kapitalizira bolju igru i stiže do poravnanja. Pritiskali su domaćini gostujuću obranu, koja u dva navrata nije uspijevala očistiti opasnost, a baš nakon drugog naleta lopta stiže do bivšeg igrača Dinama Amera Gojaka, koji s 20-ak metara opasno tuče, lopta pogađa obrambenog igrača i mijenja smjer, ali golman ipak stiže na nju, međutim samo je odbija na nogu Mandragore za 2:2.

Drugi gol Torina pogledajte OVDJE.

Totalni preokret domaćina uslijedio je u samom finišu utakmice, točnije u drugoj minuti sučeve nadoknade kad je Ansaldi prekrasnim ubačajem pronašao glavu Zaze, koji drugim golom kreira preokret i osigurava svojoj ekipi velika tri boda.

Drugi gol Zaze pogledajte OVDJE.

Torino je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone, dok su Sassuolo udaljili od mjesta koje vodi u Europu sljedeće sezone.


 


Tagovi

Simone Zaza

Ostale Vijesti