Za reprezentaciju Malija nastupat će trojica igrača s istim imenom i prezimenom!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.11.19. | 17:39

Komentator utakmica neće imati težak zadatak zapamtiti imena udarnih 11

Traore je fantastični dribler koji se najbolje snalazi na mjestu desnog krila, a ove sezone je u dresu Vukova skupio 10 nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju.

Još u mlađim kategorijama ovaj brzonogi veznjak bio je na meti mnogih klubova, ali je 2015. godine potpisao za Aston Villu koja je za tada 19-godišnjaka izdvojila poprilično velikih 10 milijuna eura.

Od svoje osme godine Adama je igrao za Barcelonu te su mnogi imali velika očekivanja od mladića koji je prošao praktički sve uzraste u famoznoj La Masiji.

Za prvu momčad legendarne Barcelone Adama je skupio sedam nastupa nakon čega seli put Otoka, ali se u svojem novom klubu zadržao svega dvije godine nakon čega za 20 milijuna eura odlazi u Wolverhampton Wandererse.

U klubu čije boje brani i dan danas Adama ima mjesto „zlatne rezerve“ te je najčešće u igru ulazio s klupe za pričuvne igrače kako bi svojim nepredvidivim dribnilnogom i okomitom kretnjom nanio probleme suparničkoj obrani u završnici utakmica.

Iako je u mlađim uzrastima nastupao za mini Furiju, sa 23 godine Traoreu je bilo dosta čekati da zaigra za seniorsku reprezentaciju pa je tako odlučio da će od sada igrati za Mali, državu odakle potječu njegovi roditelji.

Zanimljivo, ovaj brzonogi krilni napadač u biti će treći Adama Traore u reprezentaciji Malija. U uvijek neugodnoj reprezentaciji čije su boje nekada branili Frederic Kanoute, Salif i Seydou Keita, Mahamadou Diarra i nekadašnji veznjak zagrebačkog Dinama Tongo Doumiba već sada igraju dvojica nogometaša koji sa članom Vukova dijele isto ime i prezime pa će tako komentator sljedećih utakmica Malija imati poprilično lagan zadatak zapamtit imena igrača na terenu.

Dodajmo još kako je Mali ove godine stigao do prve KO faze afričke Lige nacija u kojoj su izgubili od Obale Slonovače s minimalnih 1:0.

Zvijezde reprezentacije, barem do današnjeg dana, bilo je dvojac Red Bulla, prvo Amadou Haidara koji igra za Leipzig, a zatim i Sekou Koita koji brani boje Salzburga.

Na mjestu desnog krila konkurencija Traoreu biti će Haidi Sacko, još jedan mladić od kojeg se puno očekivalo, ali se njegov potencijal u konačnici nije razvio prema predviđanjima pa tako nekadašnji član Sportinga, Bordeauxa i Leedsa danas brani boje turskog prvoligaša Denzilispora.

„Taman što je Adama Traore izašao iz igre, u igru je ušao Adama Traore koji je izvrsno asistirao Adami Traoreu koji prekrasno zabija. Iako je pogodak zabio Adama Traore, za njega je najzaslužnij Adama Traore“, riječi su nekog od komentatora koje se nadamo da ćemo barem jednom u životu imati prilike čuti…

Za kraj dodajemo kako su njegovi imenjaci, a i prezimenjaci, obojica članovi francuskog Metza te kako igraju na mjestu središnjeg napadača, odnosno lijevog krila, a budući da će im se sada priključiti i 23-godišnjak koji igra na mjestu desnog krila, biti će to jedan uistinu unikatni ofenzivni trio.

(foto: Reuters)


Tagovi

MaliAdama TraoreWolverhamptonBarcelonaLa Masia

Ostale Vijesti