Christian Charisius/DPA
Christian Charisius/DPA

Vuškovićeva borba traje i dalje: „Koliko se ja sjećam, liječnik nije stavio poklopac“

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.02.23. | 09:23

Talentirani hrvatski branič više od dva i pol mjeseca živi najteže dane karijere.

Prvi put nakon što mu je uzorak na doping bio pozitivan, Mario Vušković pojavio se pred sudom Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu. Hrvatski branič suspendiran je od sredine studenog prošle godine nakon što je njegov uzorak bio pozitivan na eritropoetin.

Vušković se odmah izjasnio kao nevin, ali je tek dva i pol mjeseca dobio priliku govoriti pred sudom Njemačkog nogometnog saveza. Uz Marija, prisutni su bili i odvjetnici, savjetnik Damir Smolyan te sportski direktor HSV-a Jonas Boldt što jasno sugerira kako u klubu imaju veliko povjerenje u njega te mu nitko nije okrenuo leđa.

Bild piše kako je upitno jesu li čašice bile propisno zatvorene, na što je Vušković ogovorio:

Koliko se sjećam, on (liječnik Jungbluth, op. a.) nije stavio poklopac“, odgovorio je hrvatski branič.

Kao svjedoci pred sudom su se pojavili član uprave Njemačke antidopinške agencije (NADA) dr. Lars Mortsiefer i HSV-ovi liječnici Goetz Welsch i Wolfgang Schillings. Zanimljivo, Bild javlja da je u izlaganju dvojice liječnika bilo je suprotnih izjava.

Saslušanje se nastavlja sljedećeg četvrtka, a ako hrvatski stoper ne dokaže svoju nevinost, suočit će se s četverogodišnjom suspenzijom iz nogometa, a možebitno čak i zatvorskom kaznom. (rv)



Tagovi

Mario VuškovićDopingHSV

Ostale Vijesti