Christian Charisius/DPA
Christian Charisius/DPA

Vušković ne prepušta ništa slučaju, angažirao je 'vojsku' specijaliziranih odvjetnika

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 08:10

Idućeg tjedna će se otvarati B uzorak doping testa

Veliki šok bila je vijest koja je stigla iz njemačkog nogometa. Taman u šušuru oko Svjetskog prvenstva u Kataru iz Njemačke je stigla obavijest da je Mario Vušković pozitivan na doping i da mu prijeti ozbiljna kazna. Sredinom rujna pao je na doping testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. Eritropoetin (EPO) je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, što onda omogućuje krvi da apsorbira više kisika. Vušković sada čeka rezultate B nalaza.

Podsjetimo, Njemački nogometni savez pokrenuo je istragu protiv Vuškovića i izrekao mu privremenu suspenziju dok se situacija ne razriješi. Slučajem se bavi i državno odvjetništvo u Hamburgu, koje je pretražilo Vuškovićev ormarić na stadionu, a prema pisanju Hamburger Morgenposta, policija je zatim pretražila i njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop.

Vušković je uvjeren u svoju nevinost i da to dokaže spreman se boriti do kraja. Prema pisanju njemačkog Abendblatta, angažirao je pet odvjetnika domaćih i stranih koji su specijalizirani za probleme s dopingom. Idućeg tjedna otvarat će se B uzorak doping testa, a mladi stoper ne želi ništa prepustiti slučaju.

Mladi stoper se dosad nije oglašavao javno po pitanju cijelog slučaja, ali je dao do znanja da vjeruje u svoju nevinost. Nagađa se kako je nedozvoljena supstanca završila u njegovoj krvi, a velika vjerojatnost je greškom nekog od liječničke službe kluba. O slučaju se oglasili nekoliko puta iz HSV-a, a za klupsku stranicu govorio je i sportski direktor Jonas Boldt.

„Ne želim nagađati. Ova situacija za nas i Marija nije lijepa ni jasna. Prije nego što zauzmemo stav o događaju i donesemo sud, potrebno je veliko objašnjenje. Na tome radimo s Marijem, stručnjacima i odgovornim institucijama“, rekao je.

Cijela ova priča naškodila je obje strane. Klubu koji gubi potencijalne milijune od moguće prodaje jednog od najboljih igrača momčadi, te mladom stoperu koji je bio do ovog trenutka u velikom uzletu. O interesu za Vuškovića pisalo se i u Engleskoj gdje je bilo nekoliko premierligaških klubova kojima je na radaru.

HSV je prošle sezone bio na korak od povratka u Bundesligu, nije uspio u doigravanju eliminirati Herthu koja je osigurala na kraju ostanak. Ove sezone ponovno su u vrhu, trenutno su na drugom mjestu s 34 boda, dva manje od vodećeg Darmstadta. (km)


Tagovi

Mario VuškovićDopingHSV

Ostale Vijesti