REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Oglasio se Savez: Vuškoviću izdali privremenu kaznu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.11.22. | 15:51

Ranije se sam klub oglasio o izdvajanju Marija iz momčadi, a sada je sve potvrdio i sam Savez. Navodno se Vušković izjasnio nevinim u cijelom slučaju, a u sve je uključena i tamošnja policija

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) oglasio o privremenoj kazni za mladog hrvatskog reprezentativca i igrača HSV-a, Marija Vuškovića.

"Privremeno je suspendiran od strane drugoligaša Hamburger SV- a, kao dio zabrane, do odluke DFB sportskog suda o glavnom pitanju. Ova preliminarna blokada primjenjuje se odmah", stoji na stranicama Njemačkog nogometnog saveza, gdje još dodaju:

"Egzogeni eritropoetin (EPO) otkriven je u doping uzorku koji je igrač HSV-a uzeo 16. rujna 2022. godine. Riječ je o zabranjenoj takozvanoj "nespecifičnoj tvari".

Naglašavaju da je kazna izdana jer ju nalažu pravna i proceduralna pravila DFB-a.

Podsjetimo, pokaže li se na B uzorku također prisutstvo zabranjene tvari, Vušković bi mogao imati i gore posljedice: čak četiri godine suspenzije, što bi usporilo, ako ne i uništilo karijeru jako perspektivnog hrvatskog igrača. Ranije se sam klub oglasio o izdvajanju Marija iz momčadi, a sada je sve potvrdio i sam Savez. Navodno se Vušković izjasnio nevinim u cijelom slučaju, a u sve je uključena i tamošnja policija.

Eritropoetin je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica zbog čega omogućuje krvi da apsorbira više kisika. Inače, to je često konzumiran doping među biciklistima. Poznati su i slučajevi na slavnom Toure de Franceu u kojima je upravo ova supstanca korištena.

(eg)


Tagovi

Mario VuškovićHSVBundesliga

Ostale Vijesti