REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Vušković se bori za karijeru, HNS-u i Nijemcima poručio: "Nevin sam"

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.11.22. | 15:43

Bivši hajdukovac glavna je priča u Njemačkoj

Dok je njegova momčad na američkoj turneji, policija je izvršila turneju po stanu Marija Vuškovića. Danas igrač njemačkog drugoligaša HSV-a, a nekada igrač Hajduka i mladi hrvatski reprezentativac u središtu je pozornosti tamošnje i ovdašnje nogometne javnosti zbog doping skandala u kojemu se našao. Ipak, prema pisanju Hamburger Morgenposta, Vušković je navodno već poručio Hrvatskom nogometnom savezu, ali i sportskom direktoru HSV-a Jonasu Boldtu da je nevin.

Nakon šokantne vijesti prošlog vikenda, Vušković je zatražio otvaranje B uzorka. Ako se u tome, otkrije i doping sredstvo Epo, koje se veže uz Hrvata u ovom skandalu, postoji rizik od četiri godine suspenzije. Čak i da je kazna prepolovljena, što je jedna od mogućnosti nakon žalbe, to bi imalo razorne posljedice za njegovu karijeru. Za perspektivnog mladića, za hrvatsku reprezentaciju, ali i za HSV.

Prodaja braniča koji je vezan do 2025. za slavni njemački klub postat će iluzorna bude li ponovljeni nalaz također pozitivan i dokaže li mu se korištenje zabranjene supstance. Realno mu je cijela karijera u pitanju. Talent bez godina i godina igranja. Horor scenarij za mladog igrača.

Podsjetimo, ranije smo javili da Vušković zasad ne smije istupati u javnost, a najnovije informacije govore kako mu je njemačka policija, u potrazi za dokazima o korištenju dopinga, pretražila kuću te su pritom zaplijenili njegov telefon i laptop.

(eg)


Tagovi

HNSMario VuškovićHajduk

Ostale Vijesti