REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Vušković nastavlju borbu za dokazivanje nevinosti, prošao je poligraf, ali mu neće biti od velike pomoći

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 12:35

Iduće saslušanje će se održati u četvrtak kada će se razgovarati o rezultatima analize

Još uvijek šokantno zvuči optužba za uzimanje dopinga s kojom se nosi hrvatski stoper Mario Vušković. Od početka ove sage Vušković je u uvjeren u svoju nevinosti i krenuo je u borbu za dokazivanje da nije namjerno uzeo doping. Prvi put je pred sud Njemačkog nogometnog saveza izašao u petak u Frankfurtu nakon što je bio pozitivan na testu u oba uzorka.

Suspendiran je sredinom studenog prošle godine, a sredinom prošlog mjeseca rezultati B uzorka potvrdili su rezultate na eritropoetin koji je jedno od zloglasnijih zabranjenih sredstava u sportu. Da bi dokazao nevinost i da nije namjerno koristio takvo sredstvo, Vušković je otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku. Kako javlja Bild, prošao je detektor laži koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto.

To mu ipak neće puno pomoći u ovom slučaju jer poligrafsko ispitivanje nema presudnu težinu na njemačkom sudu. Tijekom sporne doping kontrole Vušković je bio u prostoriji sa suigračem Xavierom Amaechijem i liječnikom zaduženim za doping Markusom Jungbluthom.

Vušković je na ispitivanju pred sudom kazao kako je nevin i da to želi dokazati te da misli da čašica u koju je dao urin nije bila propisno zatvorena. Rekao je da nije bio dobro informiran o svojim pravima jer ne zna toliko dobro njemački jezik.

Iduće saslušanje će se održati u četvrtak kada će se razgovarati o rezultatima analize. Kako piše Bild, Vuškovićeva strana je dostavila mišljenje stručnjaka među kojima je i specijalist iz Kanade. Ako ne uspije dokazati svoju nevinost u ovom slučaju, čeka ga četverogodišnja suspenzija iz nogometa, a moguća je i zatvorska kazna. (rv)



Tagovi

Mario VuškovićHSVDFBDoping

Ostale Vijesti