REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Njemački savez produžio rok Vušković za očitovanje o dopingu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.01.23. | 13:23

Karijera mu je još uvijek pod upitnikom

DFB je odobrio ponovni zahtjev odvjetnika Marija Vuškovića za produljenje roka za očitovanje. Tako je taj rok produžen do 17. siječnja i ima još sedam dana za očitovanje Njemačkom nogometnom savezu oko spornog nalaza dopinškog teksta. U velikim problemima bivši hajdukovac se našao kad mu je u dva uzorka u krvi nađena supstanca EPO, jedna od najgorih tvari koje sportaši mogu unijeti u tijelo kad je riječ o drastičnosti kažnjavanja.

Otkako je sredinom studenog potvrđen nalaz Vušković nije zaigrao, a njegov odvjetnički tim radi na dokazivanju nevinosti. Kako javljaju Nijemci, sad ima dovoljno vremena da se pripremi za obranu sa svojim odvjetnicima.

Vušković je s obitelji u Splitu i smatra da je nevin i spreman je to dokazati na sve načine. Jedan od njih je bio i provjera DNK testa s uzorcima u kojima je pronađen doping. Do 17. siječnja mora iznijeti svoju obranu Njemačkom nogometnom savezu, a po primitku izjave igrača i HSV-a savez će procijeniti situaciju. Kontrolno povjerenstvo DFB-a će onda odlučiti o tijeku postupanja, a može biti potrebni i pribaviti vanjsko stručno mišljenje. Datum moguće usmene rasprave pred sportskim sudom DFB-a još uvijek je otvoren.

Ne uspije li u dokazivanju nevinosti, Vuškovića čeka suspenzija, a može biti kažnjen na period od četiri godine te je po njemačkom zakonu moguća i zatvorska kazna. (rv)


Tagovi

Mario VuškovićDFBNjemački nogometni savezHSV

Ostale Vijesti