REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Vrijeme curi: Za četiri dana Messi je slobodan igrač?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 18:26

Barcelona mora srezati rashode misle li zadržati “vanzemaljca” u svojim redovima

Kada je španjolski El Mundo objavio kako je posljednji, još uvijek aktivni ugovor Lea Messija vrijedan nevjerojatnih 555 milijuna eura, javnost je ostala zgrožena količinom novca koji je napadač Barcelone zaradio u četiri sezone na Nou Campu.

Da stvari budu gore po Barcu, vijest je stigla taman kada je klub objavio kako duguju oko milijardu i dvjesto milijuna eura, s time da će više od pola toga duga doći na naplatu u kratkom roku.

Ne smijemo zaboraviti ni veliku dramu prošle jeseni kada je Messi priprijetio odlaskom, a koliko je Leo važan Barceloni najbolje govori činjenica da se zbog odnosa prema njemu mandati stavljaju “na raspolaganje”.

Messi je trenutno u Brazilu gdje nastupa sa svojom Argentinom na Copa Americi, no njegov ugovor je pred istekom. Prvog srpnja Messi je tehnički slobodan igrač, no ako je vjerovati transfer insider Fabriziu Romanu, dogovor je blizu, a Leo će, sve se čini, karijeru završiti u svom nogometnom domu – Barceloni.

Godinu dana od velike svađe Messija i uprave, “vanzemaljac” se ponaša kao drugi čovjek, za sad nema naznaka da u pregovorima negdje “šteka”, no štekat će Barceloni blagajna. Novi, dvogodišnji ugovor mogao bi vrijediti preko 200 milijuna eura, a Blaugrana taj novac jednostavno – nema. Morat će “osloboditi” tu cifru kako bi zadovoljili uvjete financijskog fair-playa. Prema pisanju španjolskih medija, prvi na listi za odstrel mogao bi biti Antoine Griezzmann. On je također mislima daleko od Barce jer njegovu Francusku čeka knockout faza Europskog prvenstva. O nastavku svoje karijere odlučit će nakon turnira, no uprava katalonskog giganta nema toliko vremena.

Isto tako, rashodavna strana proračuna je podebljana nedavnim dolascima Depaya, Aguera i Erica Garcije. Sve to stvara problem klubu koji je blagoslovljen prisutstvom Lea Messija, no ta nogometna aura je itekako skupa.

Messija treba platiti ali i slušati. No, sve je to jako jeftino kada pogledamo kakvu čaroliju stvara na terenu. Ipak, ne može igrati sam, Barcelona treba vrhunske igrače misle li osvojiti La Ligu ili Ligu prvaka. Predsjednik Laporta pleše između dvije vatre, a zna se s koje strane jače "peče".

 


Tagovi

BarcelonaLionel MessiAntoine GriezmannugovorEuro 2020Copa America

Ostale Vijesti