Još malo pa pada učinak oca: Ni sin nogometne ikone nije pomogao Guingampu da dođe do boda kod Lyona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.17. | 19:09

Zanimljivo se ime danas našlo na listi strijelaca u Ligue 1!

Svoje utakmice 5. kola Ligue 1 odigrali su vjekovni rivali St. Etienne i Lyon.

Uspješniji je bio Lyon, koji je s 2:1 kod kuće svladao Guingamp. Zabijali su Diaz u 19. i Fekir u 72., dok je za Guingamp zabio Thuram u 71. minuti za izjednačenje koje je bilo kratkog vijeka. Pogađate, Marcus Thuram, strijelac jedinog pogotka za Guingamp, sin je proslavljenog Liliana, koji ga je nazvao Marcus prema Marcusu Garveyju, vođi panafričkog pokreta koji je promicao crnački aktivizam početkom prošlog stoljeća. Marcus Thuram se pak ovog ljeta pridružio Guingampu nakon što je juniorski staž i dvije seniorske sezone proveo u Sochauxu, a inače je i član svih selekcija mlade francuske reprezentacije.

Manje je uspješan bio St. Etienne, koji je kod kuće uspio doći samo do boda protiv Angersa, kojem je ovo već četvrti remi u pet odigranih kola. Poveli su domaći preko Cabelle već u prvoj minuti susreta, da bi Angers izjednačio golom Manganija iz najstrože kazne u 10. minuti. Taj je rezultat održan do kraja utakmice, s tim da su u međuvremenu obje ekipe izgubile po jednog igrača. Prvo je u 48. minuti isključen St. Etienneov Pajot, da bi u 83. i Angers ostao s igračem manje po isključenju Crivellija.

Lyon je ovom pobjedom stigao na treće mjesto Ligue 1 s 11 bodova, dok St. Etienne ima 10 bodova na četvrtom mjestu. Angers je sedmi sa 7 bodova a Guingamp dvanaesti s 6 bodova iz pet utakmica.

(Foto: Guingamp)


Tagovi

Marcus Thuram

Ostale Vijesti