Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Vidović: “Navijači su top, top, top”, Drmić: “Ovo je mali, ali veliki korak za nas”, Bernauer: “Žao mi je zbog pogreške”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 22:37

Stigle su i prve reakcije igrača Dinama nakon 5-1 slavlja protiv Rudeša.

Jedan malo ozbiljniji šuterski trening Dinamovci su danas uspješno odradili na Kranjčevićevoj gdje su s 5-1 bili bolji od Rudeša.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva najistaknutija pojedinca u današnjoj pobjedi bili su Josip Drmić, igrač koji je stigao do hat-tricka, te Gabriel Vidović koji je osim pogotka upisao i dvije asistencije.

Potonji je poslije utakmice rekao sljedeće:

“Nije lako kad neka momčad stane s petoricom u posljednjoj liniji, ali opet su se pokazale naše timske kvalitete. Nakon što smo zabili za 1-0 bilo je dosta lakše.”

Gabrielu je ovo bila druga utakmica u HNL-u te je odmah zabio drugi pogodak.

“Momci su mi dosta olakšali, lijepo su me prihvaili, razumijem igru pa mi je bilo lako uklopit se, ali svakako da su suigrači tu imali veliku ulogu.”

Dinamo je dosta efikasan u posljednjim utakmica…

“Svaka utakmica je važna, svaka utakmica je finale, u svaki okršaj idemo 100 posto. Navijači? Uvijek kad sam gledao Dinamo, a i kad sam igrao, podrška je bila top, top, top.”

Nakon Gabriela Vidovića, kratku izjavu poslije utakmice dao je i Josip Drmić, autor drugog ovosezonskog hat-tricka u HNL-u nakon Mije Caktaša.

“Dobra utakmica. Super da su svi dobili priliku. Ovo je pravi korak prema naprijed. Znali smo da će danas biti teško, a pobjeda je mali, ali zapravo veliki korak za nas.”

Protiv Rudeša su priliku dobili igrači iz ‘drugog plana’…

“Svi su odlično odigrali, mislim da je jako važno da se momčad rotira da svi dobiju priliku. Mene su danas sugirači doveli u te prilike iz kojih ja mogu zabijati tako da im mogu reći hvala, baš kao i treneru na ukazanom povjerenju. Vidjelo se koliko smo svi htjeli ovu pobjedu. Šteta za taj primljeni pogodak, bilo bi sjajno za Nevu da je ostala ‘nula’, ali eto…”

Dinamo puno zabija u posljednjim utakmicama, kako to nastaviti?

“Važno je prvo doći u šansu, a onda i zabiti pogodak. Danas smo bili na razini. Time se moramo voditi u sljedećim utakmicama. Čeka nas derbi, ali najvažnije je i da u budućnosti dolazimo do ovakvih pogodaka te da kreiramo ovako velike šanse.”

Spomenimo kako se poslije ogleda na društvenim mrežama oglasio i Maxime Bernauer, stoper Dinama koji je pogriješio kod jedinog pogotka Rudeša i koji je danas upisao svoj treći nastup u HNL-u:

“Sjajna pobjeda za našu momčad uz pet postignutih pogodaka. Žao mi je zbog pogreške, htio sam da naša mreža ostane čista. Sljedeći put će biti bolje. Zahvaljujem navijačima na atmosferi. Bio je užitak biti na terenu. Ajmo Dinamo!”, napisao je francuski stoper na svojem službenom Twitter profilu. (G)



Tagovi

Dinamo ZagrebGabriel VidovićJosip DrmićMaxime BernauerGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti